Dordrecht Pakt Uit zaterdag 16 april: proeven, shoppen en beleven!

Zaterdag 16 april is het weer extra gezellig in de Dordtse binnenstad. Dan is namelijk de Dordrecht Pakt Uit voorjaarseditie! En dat betekent niet alleen muziek en entertainment in de straten, maar ook veel leuke activiteiten en acties in de winkels. Van oesterproeverij tot lentefair: lees er alles over!


Lentefair

De winkels in de Vleeshouwersstraat doen dit jaar voor het eerst mee met Dordrecht Pakt Uit en ze pakken uit met een gezellige lentefair in de straat. Er zijn leuke kraampjes, bloemen en lekkers. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan deze mooie straat tussen de Groenmarkt en de havens.

15 minute make-over

Ook op de Voorstraat West pakken ze flink uit! Hier is in heel veel winkel iets leuks te doen. Zo zijn er kinderactiviteiten bij Kat in ’t Bakkie, kun je aquarelworkshops doen bij Galerie Iroha en zie je bij De Woonmol kunstenaar Ruud van Unen aan het werk die prachtige vogeltekeningen maakt. Bij De Kleister kun je zien hoe het maken van keramiek met de draaischijf gaat en bij Hip! Weddingdesign kun je langs voor een ‘15 minute make-over’ waarbij je omgetoverd wordt tot prachtige bruid.

 

Modeshow

Bij cadeauwinkel Gemivaria kun je zelf aan de slag en een leuke paasdecoratie maken in het atelier. Ook Emma Speelgoed doet mee. Hier wordt onder de klanten van die dag Lego of Playmobil verloot. Bij Bahlmann Mode showen mannequins de nieuwe collecties en maak je kans op 1 van de 3 Bahlmann Giftcards. Van daaruit ga je gelijk door naar Pancake District want hier staat een bar met lekkere smoothies, ice coffee en milkshakes.

 

Dordtse huisjes

Ga je even naar rechts de Lombardstraat in dan ontdek je wolwinkel Wolgoed. Hier kun je tijdens Dordrecht Pakt Uit allerlei garens en naalden gratis proberen. Besluit je een van deze producten te kopen, dan krijg je 10% korting. Weer terug op de Voorstraat worden bij de Adam Brandstore alle klanten verwend met koffie en gebak. Bij cadeauwinkel Opa & An is Petra Brouwer te gast die ter plekke haar prachtige Dordtse huisje tekent. En de buren van Kind Zo Blij houden een geweldige stocksale! Genoeg te doen dus in dit prachtige deel van de stad!

Proeverijen

De Vriesestraat pakt ook uit met leuke acties en proeverijen. Zo kun je super lekkere Mandazi bolletjes proeven bij restaurant Klein Afrika en zijn er mini-proeverijen bij distilleerderij Rutte. Bij Habets Herenmode waan je je in Italiaanse sferen met lekkere limoncello. Jet’s Favs heeft leuke acties en showt extra sieradencollecties. En TianDe by Adri krijg je tijdens Dordrecht Pakt Uit een gratis gellak behandeling!Korting en live muziek

Op Voorstraat midden moet je zeker langs bij Stoer Spul. Die geven tijdens Dordrecht Pakt Uit namelijk 10% op de hele collectie! Bij Heerlijk Tosti's & Smoothies proef je een speciale Dordrecht Pakt Uit tosti. En JouWinkel pakt ‘s middags uit met live optredens van een gezellige band.

Het goede leven

Op de Visstraat worden de mannen bij Alexander Roodfeld extra in de watten gelegd met lekkere hapjes en goede wijn. En wandel zeker ook even naar de Steegoversloot. Daar organiseert restaurant La Bohème weer een geweldige oesterproeverij met bubbels!