Dordrecht en de lockdown: wat kan er wel?

De nieuwe lockdown is weer een fikse tegenvaller voor ondernemers en culturele instellingen. Waar ze gehoopt hadden op geweldige feestdagen moeten ze nu hun deuren sluiten. Gelukkig zijn er nog heel veel dingen die wel kunnen dus blijf niet op de bank zitten maar ga er lekker op uit! Houd wel overal 1,5 meter afstand. 

Shoppen!

Jawel, er kan nog steeds geshopt worden! Niet al snuffelend in de winkels maar wel met click & collect. Bezoek de site en webshop van je favoriete winkel, bestel en pik het gelijk op. Zo heb je toch razendsnel je cadeaus en andere leuke dingen in huis!

Bijna alle ondernemers staan voor je klaar! En ze pakken je aankopen graag mooi voor je in.


De etalage van No. 28 Wonen & Lifestyle aan het Statenplein

Smullen!

Het lekkers van je favoriete restaurants hoef je ook niet te missen! Bestel je gerechten online en pik ze op tijdens je wandeling door de mooie stad. Of laat ze eenvoudig thuis bezorgen en geniet daar.


Bij de vorige lockdown had Restaurant Finn's deze lekkere streetfood in a box 😋

Koffie, choco en lekkers to go

Dordrecht heeft heel veel leuke koffietentjes waar je kunt genieten van een lekkere cappuccino, chai latte, warme chocomel of thee. Uiteraard met taart, cake-bars en andere lekkernijen. Dit hoef je gelukkig niet te missen, want veel zaken hebben de mogelijkheid om dit to-go te bestellen. Sommigen zetten een gezellig barretje buiten waar je meteen kunt kiezen.


Lekkere lattes van De Remise, Grote Kerksbuurt 31b in Dordrecht

Lekker wandelen door de mooie binnenstad

Dordrecht is een prachtige stad. Je kunt altijd lekker struinen door de oude binnenstad en de mooie monumenten, havens en gezellige straatjes bewonderen. Op de Dordrecht City App vind je tal van high lights die je niet mag missen! Wil je graag met een gids op pad? Dat kan ook! De enthousiaste gidsen van Ontdek Dordrecht leiden je graag coronaproof rond.


De Nieuwe Haven en de Hofstraat

Dwaalspoor

Het Dwaalspoor blijft open. Zodra het donker wordt, zie je langs een mooie route prachtige subtiele lichtkunst. Dwaalspoor neemt je mee langs twaalf waterverhalen bij twaalf bruggen. Adembenemende animaties en lichtprojecties zorgen voor een magische minireis van het Groothoofd tot de Grote Kerk. Wandel wel in gezinsverband of met maximaal 2 mensen en houd 1.5 meter afstand tot anderen.

Bekijk Dordrecht op de e-scooter

Op de e-chopper de stad verkennen kan ook tijdens de lockdown. Reserveer je e-chopper bij Dordt-e en ontdek alle bezienswaardigheden terwijl je relaxed rond toert. 


Foto's Dordt-e

Overnachten in fijne hotels en B&B's

Genieten van Dordrecht kan ook langer dan 1 dag! Overnacht en laat je lekker in de watten leggen in één van de mooie hotels en B&B's die de stad rijk is. Bijvoorbeeld in het nieuwe stadshotel Steegoversloot waar - heel vervelend 😉 - toevallig ook Christa's Cookies zit. Of ontdek één van de vele bijzondere B&B's in en om het centrum. 


In zo'n prachtig stadshotel overnachten is toch een feestje?

Missen we nog iets leuks? Laat het ons weten!