Dit geheime restaurant opent binnenkort in Dordrecht

Een verborgen restaurant waar je door een boekenkast naar binnen stapt…Dordrecht krijgt het! Zet dit restaurant maar vast op je lijstje want vanaf maart is het zover. Dan opent L’ Archiviste haar deuren op de Groenmarkt.

Een nieuw restaurant met een uniek concept, daar worden we blij van! Eind december zagen we al dat er geklust werd in het voormalige pand van Il Giardino Gelato aan de Groenmarkt 141. Eindelijk weer een ondernemer die dit mooie pand met tuin om gaat toveren tot een pareltje.


L’Archiviste betekent het archief beheren en dat is precies de uitstraling die het restaurant aan de buitenkant krijgt. Wie binnenstapt, ziet een boekenkast vol dikke Franse boeken. Maar wie door de boekenkast stapt, komt terecht in een sfeervol restaurant. ‘Qua sfeer en inrichting wordt het een combinatie van nieuwe en vintage met een knipoog naar de jaren 20’, vertelt Romeck Gorree, die de zaak samen met zijn zakenpartner Ricoardo Ruwe opent. ‘Met rood fluweel, Chesterfield banken en nieuwe elementen.’

Het idee komt van de speakeasy restaurants die je in het buitenland vaker ziet, maar in Nederland nog zeldzaam zijn. De naam ontstond in de jaren 20. Tijdens de grote drooglegging in de VS mocht er geen alcohol meer geschonken worden. Veel bars kregen toen een ander uiterlijk om illegaal toch alcohol te kunnen verkopen. Sinds de jaren 90 wordt de term speakeasy gebruikt voor mysterieuze restaurants en cocktailbars waarvan je aan de buitenkant niet ziet dat ze er gevestigd zijn. Illegaal zijn ze nu dus niet, maar verrassend wel!

We zijn dan ook super benieuwd hoe het gaat worden. Op de kaart vind je straks lekkere gerechten uit de Franse keuken. Wil jij graag werken in dit restaurant? Stuur dan een mail naar info@larchiviste.nl.