Deze leuke dingen kun je doen in de herfstvakantie!

Het is herfstvakantie! Aan het weer is nu echt te merken dat de herfst eraan komt. Natuurlijk wil je er deze week wel lekker op uit met de kinderen. In dit artikel delen we tips voor leuke activiteiten in Dordrecht.

Klimmen en klauteren

Heb je een stel energieke klauteraars thuis? Dan is het Klimbos een erg leuk uitstapje! Met maar liefst 7 klimroutes met een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten is er uitdaging voor iedereen. Het Klimbos is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

LetterLAB

Het LetterLAB in het Onderwijsmuseum is in de herfstvakantie elke dag geopend. Ga ondersteboven tekenen, doe mee aan de papieren vliegtuigjes wedstrijd of maak een mondharmonica van ijsstokjes. Je kunt ook elke dag naar de super leuke inloopworkshop Maak je eigen tekenrobot! En zondag kun je proefjes doen in het museum met de wetenschappers van Mad Science tijdens de maand van de geschiedenis.

Familiedagen

Op 20 en 21 oktober zijn de Familiedagen in het Dordrechts Museum. In dit weekend valt er van alles te beleven voor het hele gezin. Er zijn allerlei activiteiten verspreid door het museum, voor kinderen en hun (groot)ouders. Volg een tekenworkshop, ga op ontdekkingstocht tijdens onze liefdestour of vind je ideale kunstmatch. Of ga naar een dansoptreden van ToBe, luisteren naar een mooi verhaal, maak je eigen museumbutton of ga reuze bellen blazen in de museumtuin. Ook is er een speciaal kindermenu bij Art & Dining.

Middeleeuwse Lego stad

Bij Het Hof kun je 17 oktober een middeleeuwse Lego stad bouwen. Kinderen leren wat er bij de bouw van een stad komt kijken. Wat heb je allemaal nodig? Hoe gebruiken mensen een stad? Een leuke een leerzame middag.
Ook kun je de hele week de kindertour Bevrijd de Griffioen doen. Griffioen kan zij fantasiewereld alleen verlaten via een geheime deur, maar daar zit een slot op. Jij kunt de code kraken door in het museum puzzelopdrachten uit te voeren. Je krijgt een tas mee met geheimzinnige voorwerpen die je zeker nodig zult hebben!
En ben je ook zo benieuwd welke uitvindingen uit Dordrecht komen? Dan moet je zeker naar de tentoonstelling Eureka! op de zolder van Het Hof. Wedden dat je verrast wordt!

Herfst in Huis van Gijn

Het is herfst in Huis van Gijn. En dat heeft grote invloed op het leven en de activiteiten van de bewoners. In de keuken wordt vers fruit ingemaakt voor de winter en er worden voorraden aangelegd. De kachels worden van zolder gehaald want het wordt kouder buiten. De bewoners gaan weer vaker op pad. Mooi gekleed gaan ze naar het theater. Kijk jij mee wat er allemaal in huis gebeurt? Op 18 oktober kun je ook zelf aan de slag en een mooie herfstlantaarn maken.

Meezingen met Frozen

In het filmtheater van De WITT is het ook herfstvakantie. Er staan super leuke familiefilms klaar. Zo is er op 22 oktober een Disney Frozen sing-a-long waarbij je alle liedjes heel hard mag meezingen. Of leef mee met Paw Patrol of Trolls 3. En voor iedereen die niet kan wachten tot Sinterklaas weer in het land komt, staan er twee leuke Sinterklaasfilms op de rol!

Ontdek de natuur

Ben je liever lekker buiten of met de natuur bezig? Dan kun je in de herfstvakantie je hart ophalen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt! Daar kun je op 17 oktober insecten bekijken onder een microscoop, op 19 oktober speuren naar spinnen en genieten van het Biesbosch herfstfeest. Dan wandel je de kabouterroute door het bos. Bij de start worden je wangen rood gekleurd, zodat je klaar bent voor de tocht. Onderweg kom je langs actieve, creatieve en natuurlijke activiteiten.
Op vrijdag 20 oktober is de jaarlijkse herfstmarkt. Dan is er voor kinderen een knutselactiviteit, zijn er Oud Hollandse spelletjes, kan je een rondleiding door de tuin krijgen en is er een markt met duurzame, lokale en ambachtelijke initiatieven.