Deze leuke dingen kun je doen in de herfstvakantie

Er is super veel te doen voor kinderen deze herfstvakantie! In de musea, bioscopen, theater, bibliotheek, Duurzaamheidscentrum Weizigt en lekker buiten in de natuur. Wij zetten alle activiteiten per dag voor je op een rijtje. Meer informatie vind je in de evenementenkalender. Alle kinderactiviteiten zijn te herkennen aan het * tje.

Zaterdag 22 oktober

KINDERWORKSHOP ERIK 

Wat zielig, Erik is helemaal alleen naar de Kunstkerk gekomen... Maar daar gaan ze wat aan doen! Ze organiseren een leuke kinderworkshop met het Lexlab team en gaan samen met de kinderen aan de slag om vriendjes voor Erik te maken. Aanvang 12.00 uur. (Erik is onderdeel van de expositie ReAct)

VOORLEESPRET IN HET DORDRECHTS MUSEUM (4-8 jaar)

In het Dordrechts Museum is er voorleespret voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Er wordt voorgelezen en er is een leuke activiteit. Na afloop mogen de kinderen een boek kiezen uit de boekenkast om mee te nemen naar huis.

Zondag 23 oktober

ZING MEE MET WOEZEL & PIP (vanaf 2 jaar)

Groots muzikaal meezingfeest vol leuke, lieve en grappige momenten. Maak je klaar voor de vrolijkste en liefste vriendjes Woezel & Pip, die terugkomen naar het theater met een ‘Sing-a-Long’. De kinderhelden nodigen al hun vriendjes uit voor een muzikaal meezingfeest vol leuke, lieve en grappige momenten. Want Woezel en Pip hebben een goed idee. Ze gaan met Buurpoes, Charlie en het publiek een band oprichten! Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.
Locatie: Kunstmin. Na afloop is er een meet & greet in de foyer.

KLEUTERBIOS: BARBIE ZEEMEERMINNENKRACHT (2-6 jaar)

Ga mee met Barbie “Brooklyn” Roberts, Barbie “Malibu” Roberts en haar zussen Skipper, Stacie en Chelsea op een onderwateravontuur als ze transformeren in zeemeerminnen om de wereld van Pacifica te helpen redden! In Barbie Zeemeermin Power™ worden Barbie en Barbie opgeroepen door Isla (van Dolphin Magic) om te strijden om de onderwater Power Keeper te worden in een reeks uitdagingen die bedoeld zijn om hun innerlijke krachten te vinden.
Locatie: KinepolisMaandag 24 oktober

MAAK JE EIGEN STEMPELBEEST

Vind jij het leuk om te knutselen, knippen, verven, plakken en kleuren? Maak dan je eigen stempelbeest in het Onderwijsmuseum. Je gaat aan de slag met gerecyclede materialen, zoals oude flyers, posters, plastic dopjes, karton en verf, en meer. Met deze materialen versier je je beest en geef je je beest een structuur door te stempelen met bijvoorbeeld een plastic dop. Maak je stempelbeest zo mooi, gek of grappig als jij maar wil en hang deze op je kamer of verras iemand ermee als cadeau!

Dinsdag 25 oktober

BRAAKBALLEN PLUIZEN (vanaf 8 jaar)

Sommige (roof)vogels braken een zogeheten braakbal uit. Hierin zijn alle niet-verteerde voedselresten te vinden, zoals botjes en veren. Dinsdag 25 oktober kunnen kinderen braakballen pluizen in het Biesboschcentrum en onderzoeken wat de vogels  gegeten hebben.

BOUW JE GEHEIME MINI-HUT

In deze workshop maak je kennis met Tim, hij is boswachter en hij wil een hut bouwen in het bos. Daar treft hij Tippi, een meisje dat net hetzelfde plan had. Ze besluiten samen te werken. In deze workshop ga je samen een hut bouwen, maar eerst ga je op stap met boswachter Tim… Locatie: Onderwijsmuseum.

OP ONDERZOEK MET INSPECTEUR DU FLEUR

Inspecteur du Fleur gaat in de herfst vakantie met kinderen op zoek naar sporen van dieren. Ontdek welke dieren nog meer op het Weizigt terrein leven…… Ze verstoppen zich vaak maar laten wel sporen achter. We gaan ontdekken wat voor soort sporen er allemaal zijn. Soms treft Inspecteur du Fleur een crime scene aan dan moet er natuurlijk bewijsmateriaal verzameld worden! Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt.


Woensdag 26 oktober

MAAK JE EIGEN STEMPELBEEST

Vind jij het leuk om te knutselen, knippen, verven, plakken en kleuren? Maak dan je eigen stempelbeest in het Onderwijsmuseum. Je gaat aan de slag met gerecyclede materialen, zoals oude flyers, posters, plastic dopjes, karton en verf, en meer. Met deze materialen versier je je beest en geef je je beest een structuur door te stempelen met bijvoorbeeld een plastic dop. Maak je stempelbeest zo mooi, gek of grappig als jij maar wil en hang deze op je kamer of verras iemand ermee als cadeau!

DORDT LAB: ONTDEKKING

Kom langs in het DordtLAB, maak kennis met de 3D printer en andere technieken. Er is altijd een leuke opdracht waarmee je zelfstandig aan de slag kan. Zelf een idee? Kom langs en vraag naar de mogelijkheden. Locatie: Bibliotheek aan Zet centrum Dordrecht.


Foto: Maartje Brockbernd

VOORLEESHELDEN (4 - 6 jaar)

Elk verhaal tot leven kunnen wekken, dat is de superkracht van onze VoorleesHelden. Tijdens de voorleesuurtjes in de bibliotheek lezen ze voor aan kinderen van 4 t/m 6 jaar. Iedere week een ander boek, maar altijd even leuk, spannend en leerzaam. Locatie: Bibliotheek aan Zet centrum en Stadspolders.

Donderdag 27 oktober

GEZINSEXCURSIE: HERFST… DAAR BEN JE

Het is herfst in de Biesbosch! Bewonder de prachtige herfstkleuren van de natuur en ontdek de paddenstoelen die tevoorschijn komen. Samen met de gids ga je naar buiten om het seizoen te beleven. De gids vertelt tijdens de wandeling wat dit seizoen zo bijzonder maakt en wat je allemaal kunt ontdekken. Het is een leuke en leerzame excursie voor het hele gezin!
Locatie: Biesboschcentrum Dordrecht.

CRAZY SPRINGPARADIJS

Het te gekke springevenement bij jou in de buurt! Een dag vol klauteren, klimmen, stuiteren en springen op een grote hoeveelheid spring- en luchtkussens. Weer of geen weer, het is altijd Crazy Springweer! Natuurlijk is er ook plek om uit te rusten en voor de ouders/begeleiders is er gratis WIFI. Locatie: Optisport Dordrecht

POKEMON MIDDAG

Kom Pokémonkaarten ruilen en leer hoe je herkent of een Pokémonkaart echt of nep is. De expert van Bibliotheek aan Zet centrum heeft antwoord op al je Pokémon vragen!

WORKSHOP: SPANNEND! SPEUREN NAAR SPINNEN! (6 - 12 JAAR)

Heb jij je kriebels onder controle als je een spin ziet? Wil jij alles weten over deze achtpotige beestjes en lijkt het jou spannend om naar ze opzoek te gaan in de natuur? Kom dan 27 oktober naar de Workshop 'Spannend! Speuren naar spinnen!’. Deze workshop wordt begeleid door het IVN.
Ben je tussen de 6 en 12 jaar meld je dan aan. Meedoen is gratis. Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Vrijdag 28 oktober

KAMPVUURLEZEN (4 - 6 JAAR)

zoek een plekje bij het kampvuur, bij de tent in het Letterbos en verdwijn in een spannend verhaal, voorgelezen door een van de museumdocenten. Na het spannende verhaal speel je een spelletje in de kring en daarna ga je aan de slag met je eigen Letterboom: welke letters kan je in jouw Letterboom vinden? Locatie: Onderwijsmuseum.

Zondag 30 oktober

DE KLEINE PRINS (vanaf 6 jaar)

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek. Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: ‘Toe, teken een schaap voor me?’ Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart. Locatie: Kindertheater Marjolijn.

FAMILIEZONDAG 

Op de Familiezondag is het feest in het Dordrechts Museum. Families zijn extra welkom en worden ontvangen in een gezellig, versierd museum. Deze familiezondag staat in het teken van het nieuwe schooljaar! Ontdek het museum en speel samen of tegen elkaar met de Onderwijsmuseum bingo. Ook het museum café heeft tijdens de familiezondagen een speciale aanbieding voor gezinnen.
Van 14.00 uur tot 15.00 uur verzorgt Stichting Voorlezen een voorleesfeestje op de Familiezondag.


Foto: Bram Vreugdenhil