Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Dordrecht!

Er is weer heel veel leuks te doen in Dordrecht dit weekend! Wat mag je niet missen?

1. Dordrecht in de mist fotograferen

Het belooft weer mistig te worden zaterdagochtend. Dat betekent dat je prachtig foto's kunt maken in het centrum van Dordrecht! Dus vroeg je bed uit en met je camera op pad langs de mooie havens en smalle straatjes. Plekken die je in ieder geval niet mag missen zijn: de Nieuwe Haven en de Lange IJzeren Brug, rondom de Grote Kerk, de Wolwevershaven, het Groothoofd, de Wijnstraat en Grote Kerksbuurt.

 

Foto: A. Klingler

2.    Brocante in de Grote Kerk

Zaterdag kun je vanaf 10.00 uur naar de leukste brocante speuren in de Grote Kerk. Er zijn maar liefst 50 stands vol met vintage spullen. Stoer, romantisch, shabby of chic: hier vind je zeker iets bijzonders. Entree €4,- euro. Kinderen gratis. Tot 16.30 uur.

Grote Kerk, Lange Geldersekade 2 Dordrecht

3.    De Dordtse Cultuurnacht

De Dordtse Cultuurnacht mag je natuurlijk niet missen! Op zaterdagavond 9 oktober kun je weer genieten van al het moois dat Dordrecht te bieden heeft op het gebied van voorstellingen, kunst en muziek. Het is een avond met leuke programma’s in Kunstmin, het Energiehuis, het Nationale Onderwijsmuseum, het Dordrechts Museum en de stadsbibliotheek! Bekijk hier wat je allemaal kunt beleven!

4.    Bockbierfestival Merz

De herfst vieren doe je met een heerlijk bockbier vinden ze bij Merz. Daarom organiseren ze vanaf zaterdagmiddag het Bockbier Festival! Maar liefst elf kleine brouwerijen, waaronder Ebontree en de Dordtse Brouwers uit Dordrecht, presenteren op deze zaterdag hun bockbier. Bier proeven, eten en muziek: dat klinkt goed toch? Van 21.00 tot 00.00 uur is er een Bockbier Afterparty met DJ Doozle.

Café Merz. Korte Kalkhaven 3 Dordrecht

5.    The Outlet Boutique

Rockin’Items, Kind Zo Blij en Alexander Roodfeld hebben een pop up Outlet Boutique in stadshotel Steegoversloot. Hier kun je hun mooie collecties met korting shoppen. Dit is het laatste weekend dus sla nog even je slag! Op 8 & 9 oktober van 10.00 tot 17.00 uur, 10 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

Hotel Steegoversloot, Steegoversloot 56 Dordrecht

6.    Ladiesrun Dordrecht

Zaterdag vindt de zesde editie plaats van Ren voor haar leven! Een Ladiesrun voor het goede doel: kwetsbare vrouwen die los willen komen van hun verslaving of uit de prostitutie willen stappen. Heerlijk hardlopen in de natuur met keuze uit 3 afstanden 5, 10 of 15 kilometer. Kijk voor alle informatie op www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

7. Sacred Songs

Sacred Songs Dordrecht is een unieke voorstelling met zang, muziek, poëzie en dans uit diverse culturen en religies. De optredende artiesten komen uit Dordrecht en omstreken. Zij vertolken repertoire over ‘Licht’ als symbool voor levenskracht, liefde, vrede, vrijheid en verbondenheid. Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45Dordrecht.