De Witt opent zondag 3 september haar deuren en zo ziet het eruit

Zondag 3 september om 15.00 uur is het zover: De Witt opent haar deuren! Veel Dordtenaren kijken ernaar uit en zijn benieuwd hoe het is geworden. Wij mochten vast een kijkje nemen en spraken eigenaar Dennis van Buuren over dit geweldige project. 

De Witt is een totaalconcept waar film, lekker eten en uitgaan samenkomen. Hier kun je overdag en ’s avonds neerstrijken voor een lunch, borrel of diner. Er is een geweldige mix gemaakt van culturele activiteiten, muziek en een toffe brasserie. Samen met de Kunstkerk is dit een prachtige invulling voor dit deel van de binnenstad.

Nieuw én vertrouwd

Wie bij De Witt naar binnen stapt, voelt direct de fijne sfeer. Alles is totaal nieuw, maar het voelt toch heel vertrouwd. ‘Dat is precies wat we willen bereiken’, vertelt Dennis enthousiast. ‘Dat het voor iedereen die hier voor het eerst is, maar ook voor de mensen die hier al jaren komen, vertrouwd voelt. En de gezichten zijn ook vertrouwd, want de mensen die hier werkten zijn gebleven.’

Bijzondere details

Aan het ontwerp en de inrichting is veel aandacht besteed. “Samen met de architect hebben we gekeken welke functies dit gebouw in de loop der tijd allemaal heeft gehad. Het is een laboratorium geweest, een culturele instelling en een school’, vertelt Dennis. “Die historische gelaagdheid hebben we verwerkt in het ontwerp. De gebroeders De Witt zaten op deze school dus dat hebben we in de naam verwerkt. Maar de school komt ook terug in de houten stoelen en tafels die we gekozen hebben. Het culturele zie je weer terug in de luxe, lange gordijnen en de filmposters die de hal sieren.’ En zo zijn er veel details die verwijzen naar de rijke historie van het gebouw.

 

Zalen

De nieuwe entree met de rondingen is prachtig geworden. En vanaf het balkon erboven klinken de gezellige geluiden van het eerste feest in De Witt. Want naast de filmzalen en de brasserie zijn er ook mooie zalen in het gebouw die je kunt huren voor een bedrijfsfeest, jubileum, vergadering, verjaardag of andere feestelijke gelegenheid. En dat maakt De Witt uniek in Dordrecht.

Blikvanger

Blikvanger is de mooie bar met maar liefst 12 tappunten. Ook serveren ze er een prachtige selectie natuurwijnen. De keuken is Frans georiënteerd met leuke invloeden uit het Midden Oosten. “Maar wel toegankelijk’, benadrukt Dennis. ‘We hebben een breed publiek en willen geen kaart waar niemand iets van begrijpt’. Wat ook erg leuk is de samenwerking die De Witt heeft met een Rotterdamse start-up Williams Cocktails. ‘Dat maakt het mogelijk om tijdens de film van een lekkere cocktail te genieten.’

Visie

Het is duidelijk dat Dennis van Buuren een mooie visie heeft op de ontwikkeling van het gebied en De Witt. Maar de jonge ondernemer ziet ook de details en bouwt zelf net zo hard mee. Op de vraag waar hij het meest naar uitkijkt, lacht hij enthousiast. “Ik kijk uit naar veel dingen! Ik kijk ernaar uit dat deze verbouwing klaar is’, grapt hij. Dan serieus. ‘Ik kijk er vooral naar uit om de mensen die de petitie hebben getekend (om de komst van De Witt te steunen-red) te laten zien waarvoor ze zich ingezet hebben. Om het ontwerp dat we bedacht hebben ook echt te zien werken. En ik kijk ernaar uit om het talent en de ontwikkeling te zien van het team. Veel mensen werken al 6 jaar bij me en hebben meegebouwd aan dit concept. Het is heel mooi om te zien hoe zij groeien. En ik kijk er erg naar uit om mensen te zien genieten. Daar doen we dit voor!’

 

Openingstijden

En genieten kan dus vanaf zondag 3 september. Rond 15.00 uur opent De Witt haar deuren en kan er geborreld en gedineerd worden. Tot en met dinsdag is er een soft opening en kan er vanaf 14.00/15.00 uur geborreld worden en gegeten van de kleine kaart. ’s Avonds kan er gedineerd worden. Vanaf woensdag opent De Witt volledig. Elke ochtend vanaf 10.00 uur en zondag tot en met woensdag tot 24.00 uur en donderdag tot en met zaterdag tot 1.00 uur. Komende week wordt gestart met de aanleg van het terras. Dan is er buiten plaats voor 120 mensen.

Wil je reserveren? Dat kan via www.dewittdordrecht.nl.