De Bokkentocht komt naar Dordrecht

Het is oktober, dat betekent dat het seizoen voor bockbier is begonnen. Om dit moment extra aandacht te geven komt de Bokkentocht op zaterdag 15 oktober naar Dordrecht. Een nostalgische paard en wagen met vaten Brand bockbier rijdt door het centrum van de stad en doet daarbij diverse horecagelegenheden aan. Daar worden de biervaten uitgeladen.

De Bokkentocht begint om 14.00 uur bij Merz en gaat via De Lachende Monnik, De Crimp, Centre Ville, Brut, Café de Beurs en Stadscafé Rijcken. Van daaruit gaat hij nog richting de Nieuwe Haven om ook daar restaurant 't Vlak te bezoeken.

Het brouwproces

Bockbier of bokbier is een van oorsprong ondergistend seizoensbier met een relatief hoog alcoholpercentage. Het begint bij 6% en loopt op tot wel 9%. Bockbier onderscheidt zich van pils doordat er twee keer zoveel mout wordt gebruikt tijdens het brouwproces. Dit levert meer suikers op en zorgt voor een steviger bier. Daarnaast is de mout in bockbier op hoge temperatuur gedroogd. Dit zorgt ervoor dat een deel van de mout karameliseert met als resultaat die karakteristieke, zoete karamelsmaak van bockbier.

Ben je liefhebber van bockbier? Dan mag je de bokkentocht niet missen!