Buitengewoon genieten met DRIJF Dordrecht

Jaap Events en Sloep Dordrecht hebben de handen ineen geslagen en gaan samen verder als DRIJF Dordrecht. Eigenaren Jacob van Poppel en Pim Baan waren eerst elkaars concurrenten maar raakten bevriend en besloten beide bedrijven samen te voegen tot DRIJF Dordrecht. En de mannen hebben grote plannen!

Jacob komt uit de sportbranche en besloot vorig jaar het roer om te gooien. Hij vond zijn passie in het organiseren van rondvaarten met zijn sloep Mevrouw De Wit. Pim komt uit de reisbranche en begon rond dezelfde tijd met rondvaarten onder de naam Sloep Dordrecht. De mannen bleken het zo goed met elkaar te kunnen vinden, dat ze samen nieuwe plannen maakten. ‘Waarom elkaars concurrenten zijn, als het veel leuker is om samen te werken?’

2 witte dames en een zwart schaap
Met DRIJF Dordrecht kun je nog meer genieten op het water. Beide mannen hadden al een mooie witte sloep, daar komt nu een geweldige zwarte sloep bij. Op dit moment zijn ze hard bezig om ’t Zwarte Schaap op te knappen. ‘De naam van de boot is tijdens het verven en plamuren bedacht’, vertelt Jacob. ‘Met twee witte sloepjes (waarvan één Mevrouw de Wit heet) was deze grote zwarte sloep een buitenbeentje, het zwarte schaap in de sloepenfamilie. ’t Zwarte Schaap was wel een heel toepasselijke naam.’
De komende weken gaan de mannen nog flink klussen. Nu de buitenkant van ’t Zwarte Schaap klaar is, is de binnenkant aan de beurt. Er komen banken met kussens, tafels en een toilet aan boord.

SUP- en kanoverhuur
Met in totaal 3 sloepen wordt het genieten op het water. Met de sloepen kun je uitjes maken naar de Biesbosch maar ook varen door en rond de Dordtse binnenstad. Maar de mannen hebben nog meer plannen. Vanaf komend seizoen gaan ze ook SUP’s en kano’s verhuren bij Stayokay, het hostel aan de rand van de Biesbosch. Suppen (Stand Up Paddle) is de afgelopen jaren razend populair geworden. Straks kun je dus ook suppen door de kreekjes en watertjes van de Biesbosch!

Reserveren
Jacob en Pim hebben er in ieder geval heel veel zin in! Reserveren kan straks heel eenvoudig via de site www.drijfdordrecht.nl. Vanaf maart gaat Mevrouw De Wit het water weer op voor rondvaarten door de binnenstad. Vanaf april starten de rondvaarten met 't Zwarte Schaap én de verhuur van de SUP's en kano's. 

In verband met de Coronamaatregelen kunnen er nu met de rondvaarten maximaal 2 personen mee, uitgezonderd kinderen onder de 12 jaar. Er mogen wel meer dan 2 personen mee als het gezelschap uit één huishouden komt. Als straks alles weer mag, kunnen er in de kleinere sloepen 12 mensen mee. 't Zwarte Schaap biedt ruimte aan maar liefst 50 personen!