Barbershop Ontmoetings Festival strijkt neer in de Dordtse binnenstad

Er wordt volop gezongen in de binnenstad! Zaterdag 28 mei is namelijk het Barbershop Ontmoetingsfestival. Dit festival wordt voor het eerst in de Dordtse binnenstad georganiseerd en het beloofd een gezellig feestje te worden met 26 koren, 15 kwartetten en in totaal 600 zingende deelnemers.

Er wordt gestart met een warming-up in de Grote Kerk door alle genodigde en aangemelde koren. Hierna worden de deelnemers gekoppeld aan gidsen die hen gaan begeleiden door de binnenstad. Op 15 podia en sfeervolle plekken in het historische centrum van Dordrecht gaan de koren en kwartetten korte optredens geven. Zo kan iedereen kennis maken met de mooie barbershop akkoorden en prachtige close harmony nummers.

Sing-a-long

De middag zal worden afgesloten met een Sing-A-Long op een van de gezellige pleinen in de binnenstad. Het publiek wordt hierbij uitgenodigd om lekker mee te zingen. Daarvoor zullen een tweetal songs gearrangeerd worden. Deze twee nieuwe arrangementen zijn bedoeld om een brug te slaan naar de jongere generatie en zullen hele recente hits zijn waarin zij zich kunnen herkennen.

Buitenlocaties

De buitenlocaties van deze middag zijn de Pottenkade, Visbrug, Lange IJzerenbrug, Scheffersplein, aanlegsteiger Voorstraat tussen nr. 317 en 319 en de Statenschool. Grotere koren staan in de tuin van het Dordrechts Museum en de Kloostertuin. Het Arend Maartenshof en de Statenplaats zijn speciaal voor de kwartetten.

Binnenlocaties

Wie het iets te druk vindt en rustig wil luisteren op sfeervolle binnenlocaties kan terecht in de Grote Kerk, Trinitatiskapel, Augustijnenkerk, Den Witte Haen, Bluebirds in The Backyart, Het Magazijn en de bibliotheek aan de Groenmarkt. Om 17.00 uur is de sing-a-long op het Beverwijcksplein. Alle koren en kwartetten en hopelijk ook Dordtenaren en bezoekers van buiten de stad vormen een groot koor om dit korenfestival op gepaste wijze af te sluiten.

Organisatie: Route Sixteen.

Voor een tijdschema kun je kijken op de website www.routesixteen.nl