Augustijnenhof organiseert fotowedstrijd voor Dordtse amateurfotografen

Dordtse amateurfotografen opgelet! Historisch Informatiepunt Augustijnenhof organiseert een bijzondere fotowedstrijd voor Dordtenaren. Is jouw foto straks te bewonderen op het Hof?

In juli is het precies 450 jaar geleden dat in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond. Het Augustijnenhof neemt deel aan de culturele manifestatie rondom het Hof op 8, 9 en 10 juli. Hiervoor organiseren ze onder meer een fotowedstrijd. Dordtenaren wordt gevraagd een foto in te sturen. Niet zomaar een mooie plaat, maar één (of meerdere) waarbij één van de thema's (of allemaal) vrijheid, verdraagzaamheid en verbondenheid centraal staat.

Een uitdagende klus, vandaar dat het bestuur van het Augustijnenhof inwoners nu alvast de kans wil geven na te denken over deze opdracht. Inzenders maken kans op een geldprijs, een plaatsje in de foto-expositie en publicatie in het fotoboek.

 

De spelregels 

Er zijn een aantal spelregels. Deelnemers moeten ingeschreven staan als inwoner van Dordrecht en amateurfotograaf zijn. Elke deelnemer mag tussen de 1 en 9 foto's insturen: van minimaal 1 foto van 1 thema tot het maximum van 3 foto's per thema. Verder mag een deelnemer zelf bepalen welke invalshoek er gekozen wordt bij de benadering van een thema: een kijk vanuit het heden of een historische context. De drie thema's in hun samenhang of afzonderlijk. De fotograaf mag zelf bepalen of de gemaakte foto's met of zonder begeleidende (toelichtende) tekst worden ingestuurd en mag zowel in kleur als in zwart/wit werken.

Expositie en fotoboek

Uit de ingezonden foto's wordt een selectie gemaakt die wordt gebruikt voor een expositie die tijdens het evenement te bewonderen zal zijn in het Augustijnenkerk of buiten op het Hof. Daarnaast wordt er uit het totaal van de ingezonden foto's een fotoboek samengesteld.

Jury

De jury bestaat uit Liesbeth van Noortwijk (conservator presentatie collectie Dordrechts Museum), Cees Schilthuizen (professioneel fotograaf), Ton Molendijk (amateurfotograaf) en Arno de Grauw (graficus). Er worden drie geldprijzen beschikbaar gesteld: derde prijs is 200 euro, tweede prijs is 300 euro en de eerste prijs is 500 euro. 

Meedoen? Stuur je inzending dan naar jadegeus@augustijnenhof.nl. Elke inzender krijgt een bevestiging van ontvangst. Uiterlijke datum van inzending is 31 mei 2022.