5 redenen waarom je Scrooge Live niet mag missen

Vanavond om 20.23 uur op NPO1 is het zover: Scrooge Live vanuit Dordrecht! Een live verfilming van A Christmas Carol van Charles Dickens. We tellen af naar weer een geweldige uitzending, met een hoofdrol voor Het Hof. 5 redenen waarom je dit niet wilt missen.5. De prachtige beelden van onze mooie stad

Scrooge Live strijkt voor de 2e keer neer in het mooie Dordrecht en dat is niet voor niets. De prachtige straten en mooie monumenten lenen zich perfect voor het verhaal van Charles Dickens. En dit jaar speelt Het Hof een hoofdrol. Dat belooft weer veel mooie beelden van de historische binnenstad!

4. Een televisiespektakel

In korte tijd is Scooge Live net zo populair geworden als The Passion. Het is dan ook een wervelend tv-spektakel boordevol warmte, live (kerst)muziek, humor en rake verhalen. Van passende kerstmuziek tot internationale hits, alles komt voorbij.

3. Een sterrencast

We kijken nu al uit naar de sterrencast van deze derde editie. Paul Groot als Scrooge, Roue Verveer als verteller, Edwin Jonker als Jacob Marley, Kaj van der Voort als jonge Scrooge, Tineke Schouten als geest van het verleden, Angela Groothuizen als geest van het heden, Moïse Trustfull als Belle, Owen Schumacher als Frederique Holliwell: met deze cast wordt het een geweldige uitzending. En André van Duin en Janny van der Heijden als dubieus collectantenduo willen we natuurlijk ook niet missen!

2. De kerstgedachte

Het verhaal van A Christmas Carol verbeeldt als geen ander de kerstgedachte. Scrooge is een gierige vrek, die weliswaar rijk is maar geen vrienden en warmte meer in zijn leven heeft. Geesten uit het heden, verleden en de toekomst laten hem inzien wat echt telt in het leven. Het originele verhaal verscheen in 1843 maar is vandaag de dag actueler dan ooit.

1. Hulp aan kinderen in armoede

Scrooge Live vraagt aandacht voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. In Nederland zijn er momenteel maar liefst 315.000 kinderen die onder de armoedegrens leven. Dat is 1 op de 12! Deze winter staan zij letterlijk in de kou. Verwarmingen blijven uit om kosten te besparen. En ook geld voor een warme jas of stevige schoenen ontbreekt. De kinderen maken er het beste van, maar opgroeien in armoede laat diepe mentale sporen na. Daarom roept het Nationaal Fonds Kinderhulp tijdens Scrooge Live heel Nederland op: doe mee en geef ze warmte!

Kun je niet kijken naar Scrooge Live, maar wil je wel doneren? Dat kan hier bij het Nationaal Fonds Kinderhulp. Laat ze niet in de kou staan.