10 leuke dingen om te doen dit weekend!

Er is weer vanalles te doen dit weekend in Dordrecht. We zetten 10 tips voor je op een rij! Check de details in onze evenementenkalender.

1. Shop 'till you drop!

Dit is hét moment om alvast je zomergarderobe in te slaan. Wist je dat alleen in de binnenstad al meer dan 25 damesmodezaken zitten? En meer dan 12 leuke herenmodezaken? Genoeg keus dus!

Foto: Bahlmann Mode

2. opening van de Kunstkerk

Zaterdag opent de Kunstkerk haar deuren voor het publiek! Daar moet je natuurlijk even een kijkje nemen. De Dordtse - én wereldberoemde - kunstenares Anouk Kruithof geeft het startschot met een prachtige expositie waar meer dan 300 mensen aan meegewerkt hebben. 

De Kunstkerk wordt om 16.00 uur officieel geopend. Je vindt ‘m precies tussen het Dordrechts Museum en bioscoop The Movies. Daarna kun je woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur terecht.

3. Art Sale 078

Nog meer kunst dit weekend! Zondag zetten heel veel Dordtse kunstenaars de deuren van hun atelier open. Van fotografen tot schilders en van illustratoren tot keramisten. Op de website www.artsale078.nl vind je een overzicht van alle deelnemers en een kaart waarop ze te vinden zijn. Zo kun je zelf een leuke route samenstellen.

4. Dordtse Ondernemers Route

Ontdek de leukste adresjes van Dordrecht tijdens de Dordtse Ondernemers Route. Een gids van Ontdek Dordrecht neemt je mee langs gepassioneerde ondernemers met toffe zaken. Onderweg vul je je goodie bag met cadeaus, korting en lekkers.

5. Bezoek de superleuke kinderfilm De drekkies

Na drie leuke, spannende boeken hebben de Drekkies nu hun eerste filmavontuur! Deze geweldige film mag je niet missen. De beoordeling van Kidsweek: "..pret..grappig en met een belangrijke boodschap voor grote mensen."

6. Bevers spotten in de schemering

Heb jij wel eens bevers gespot in de Biesbosch? Nee? Ga dan op ontdekking uit met een gids die alles weet over bevers. Je vaart met een fluisterboot en speurt op het land naar sporen.

7. Een ander licht – laatste voorstellingen!

Dit weekend zijn waarschijnlijk de laatste theatervoorstellingen van ‘Een ander licht’. Hierin speelt theatergroep De Kale een fictieve ontmoeting tussen de schilders Cuyp en Turner. Hoe kijken zij naar elkaars werk? Waar zijn ze enthousiast over of jaloers op? Zaterdag en zondag, voorstellingen om 13.00 en 16.00 uur.

8. Benefietconcert Passie voor Oekraïne

Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Dan kun je dit weekend meerdere concerten bijwonen. Eén ervan is een benefietconcert voor de Oekraïne. Hierin worden de mooiste delen van de Mattheus Passion ten gehore gebracht. Zaterdagavond 19.30 uur in de Wilhelminakerk.

9. Familiezondag in het Onderwijsmuseum

Het is familiedag in het Nationaal Onderwijsmuseum. Dat betekent veel leuke activiteiten voor kinderen. Van Voorleespret tot Letterdans en het zoeken van vreemde beesten. De kinderen zullen zich moment vervelen!

10. Jazzlab in Muziekpodium DJS

Jazzliefhebbers opgelet: in Muziekpodium DJS wordt heerlijke jazz gespeeld op zaterdagavond. Bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities van diverse grootheden als The King, The Queen of Soul en the Godfather of Soul.

Bonustip!

Lezing Cuyp Restauratie

Ontdek hoe de restauratie van een schilderij van Cuyp in zijn werk gaat! Restaurator  Lidwien Speleers van het Dordrechts Museum geeft er zaterdag een boeiende lezing over. Aanvang 14.00. Te bezoeken in het Dordrechts Museum of online te beluisteren.