Restaurant Finn’s maakt kans op de Positivity Award

Wie Restaurant Finn’s en de eigenaren Regard en Melanie kent, weet het zeker: als iemand een prijs voor het meest positieve bedrijf verdient zijn zij het! Dat dacht een klant ook. Die nomineerde hen voor de BID Positivity Award. En nu maken ze kans om te winnen!

Finn's eigenaren Melanie en Regard met hun zoontje Finn. Foto: Mirella Beau

‘Ik was ontroerd door de nominatie en de mooie woorden van onze klant’, vertelt Melanie Schmidt aan het AD. ‘Ze schreef in haar nominatietekst onder andere dat ze het bewonderenswaardig vond hoe positief we blijven, ook nu er minder geld binnenkomt dan dat er wordt verdiend. Ze somde de acties die we hebben georganiseerd op, noemde ons ‘maatschappelijk betrokken ondernemers’ en gaf aan dat we ‘thuisblijven een stuk gemakkelijker maken’.

Bijzondere acties
Maatschappelijke betrokkenheid zit Finn’s in het bloed. Dat was al zo voor corona en de lock downs, maar ook toen het voor hen zelf moeilijk werd bleven zij zich inzetten voor anderen.

‘We doen veel met Quiet Drechtsteden’, vertelt Melanie. Dat is een stichting die herrie maakt voor mensen die in stilte in armoede leven. We hebben in de eerste lockdown verse groenten en fruit ingezameld. Ook hebben we speelgoed en bijvoorbeeld verzorgingsproducten voor mensen in armoede opgehaald. In lockdown twee wilden we aandacht vestigen op eenzaamheid tijdens de feestdagen, dus maakten we kerstpakketjes en brachten we stamppot rond.’

Denken in mogelijkheden
Al die positieve inzet bleef niet onopgemerkt en nu maken ze kans op de BID Positivity Award. BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Met deze awards geeft de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven aandacht aan de kracht van positiviteit en improvement. Ze hopen met deze Awards anderen te inspireren om vaker te denken in mogelijkheden, in plaats van moeilijkheden.

Stem mee!
Zelf blijven Melanie en Regard bescheiden onder alle aandacht, maar erg leuk vinden ze het wel. Als we de laatste tussenstand bekijken, zien we dat ze nu op de eerste plaats staan in de provincie Zuid Holland! Hoe leuk zou het zijn als ze deze award winnen! Tot 31 maart kun je stemmen. Doe mee en geef deze positieve ondernemers een steuntje in de rug. Je kunt hier stemmen.

De winnaars worden op 22 april bekend gemaakt.