Woordkunstenaars opgelet: van 26 januari t/m 2 februari is het poëzieweek

Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt in 2023 voor de elfde keer gevierd! Van Alkmaar tot Zottegem, van peuterklas tot leesgroep, iedereen doet mee! Acties en activiteiten worden overal opgezet om poëzie te vieren. Ook in Dordrecht zijn er twee leuke activiteiten.

Open podium voor woordkunstenaars

Zo wordt er vrijdag 27 januari een open podium georganiseerd voor dichtend Dordrecht. Van 20.00 tot 22.00 uur is het podium van de Bibliotheek AanZet voor Dordtse woordkunstenaars. Het thema van de avond is ‘Hoe?! DICHTER bij Dordt’. Dus houd jij van het schrijven van gedichten, spoken word, korte verhalen, haiku’s of een andere dichtkunst? Kom langs! Aanmelden is niet nodig en iedereen mag meedoen. Geniet van unieke voordrachten of pak zelf de microfoon. Locatie: Groenmarkt 153.

Middag vol poëzie

Samen met culturele broedplaats DOOR organiseert het Humanistisch Verbond zondag 29 januari een middag vol Poëzie in ‘De Week van de Poëzie’. Het thema van die week is vriendschap. Bekende Dordtse dichters dragen voor uit eigen werk en er is een open podium voor mensen die ook iets willen voordragen. Geef je hiervoor op via: drechtsteden@regio.humanistischverbond.nl of 078 8804484. Van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang gratis. Locatie: De Munt van Holland, Munt 5.