Osteria Luca maakt weer eigen Limoncello en jij kunt bestellen!

Je moet er niet aan denken om honderden citroenen te moeten schillen, maar een lekkere Limoncello krijg je niet zomaar. Osteria Luca houdt wel van een uitdaging en ontwikkelde hun eigen Luca Limoncello. Eind januari is de derde lichting klaar. De vorige twee batches vlogen de deur uit dus reserveer nu vast!

Limoncello is een frisse citroenlikeur en één van populairste likeurs van het moment. Het Italiaanse drankje bevat 20% tot 25% alcohol. “De Luca Limoncello is zoetig, licht romig en met een kleine bite. En daar zijn we best trots op”, vertelt Dennis van Buuren, eigenaar van Osteria Luca aan het Scheffersplein. 

"Bij Osteria Luca willen we dat alles vers en zelfgemaakt is. we maken ons eigen brood, onze eigen sauzen en ons eigen pizzadeeg. Limoncello maakten we nog niet zelf. Door de lockdown hebben we nu de tijd om het te doen. We hebben veel getest en geproefd tot we de optimale smaak hadden."


Het proces kost tijd, het duurt ruim 4 weken voordat de drank klaar is. Elke batch of persing van Luca is genummerd en ook elk blik is uniek en heeft zijn eigen nummer. "Deze batch heeft 25% alcohol en wordt weer erg lekker', vertelt Dennis enthousiast. "Je proeft echt een wereld van verschil met limoncello uit een fles. Er zit veel meer smaak en geur aan. Als je eenmaal huisgemaakte limoncello hebt geproefd wil je niet meer anders. We krijgen heel veel positieve reacties!"

Reserveer jouw persoonlijke Luca Limoncello
Wil jij ook zo’n unieke Luca Limoncello? Wees er dan snel bij want de hoeveelheid is beperkt. Mail naar info@lucadordrecht.nl of app naar 06-16085156. Een can bevat 500 ml en kost €17,50. Wil je een persoonlijke boodschap op het blik? Dat kan! Geef het aan bij je bestelling en jouw persoonlijke can wordt bij je thuisbezorgd.Hoe drink je het?
Limoncello drink je heerlijk koud. Je waant je meteen in Italië. Daar werd het oorspronkelijk als digestief na de maaltijd gedronken, maar de likeur is tegenwoordig ook populair in mixen met Prosecco en tonic.

In Italië geldt dat de ‘echte’ limoncello gemaakt wordt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Is dat het geval, dan mag de limoncello de beschermde naam Liquore di Limone di Sorrento IGP dragen.

 

Geheime recepten
Het mooie aan limoncello is dat er waarschijnlijk evenzoveel recepten zijn als Italiaanse families. Iedere familie heeft zo haar eigen (geheime) receptuur. Het geheim zit hem vooral in de verhoudingen. Gebruik je wat meer suiker, dan zal het alcoholpercentage iets hoger uitvallen en de limoncello wat sterker smaken.

Door het zomerse gevoel is limoncello een verfrissende afsluiter van een heerlijke pizza-avond. Laat je daarvoor bij Osteria Luca nou precies aan het goede adres zijn!