Muziekpodium DJS bestaat 75 jaar en dat vieren ze dit weekend met Dordt in Jazz

Met het gratis festival Dordt in Jazz viert Muziekpodium DJS komend weekend zijn 75e verjaardag. Drie opeenvolgende dagen kun je een swingend rondje om de (Grote) Kerk maken en op 5 locaties genieten van een propvol programma met 21 bands die het beste van blues, jazz en world ten gehore brengen. De optredens vinden plaats in Muziekpodium DJS, Rebel Rebel, Café Merz, Het Dolhuis en Café de Lachende Monnik.


Foto: King of the World

VRIJDAG: ROOTS, RHYTHM & BLUES

Vrijdagavond 18 november staat in het teken van roots, rhythm & blues met optredens van artiesten Silverback, Minko, Leif de Leeuw & Sem Janssen, Fossen & Toussaint, Little Steven & The Big Beat en een nachtconcert van King of the World met een keur aan gastartiesten.

Foto: Sem Janssen & Leif de Leeuw

ZATERDAG: LOKALE TOPPERS

Zaterdagmiddag 19 november is het de beurt aan lokale artiesten en bands. Knetterende optredens van namen die je zomaar ook in de reguliere programmering van Muziekpodium DJS kunt aantreffen. Een middagje warmdraaien met Mr Blackhat, Los Smokin' Cigars, Frok, Frank Henry, Blunderbuzz en nieuwkomer Tornadow.

Foto: links Frank-Henry, rechts Blunderbuzz

ZATERDAGAVOND: TURN UP THE HEAT

Bij het avondprogramma op zaterdag zet DJS de thermostaat nog een tandje hoger met topacts uit de genres world en jazz & beyond. Van de latin- en afro-caribische klanken van Lola's Dice naar rauwe Hammond funkjazz van The Pulitzers en de virtuoze gipsy jazz van The Basily Boys naar een climax met de uiterst dansbare wereldberoemde Brazilectro van ZUCO 103.

Foto: Zuco103 Fun by Jonathan Herman

ZONDAG: LEKKERE LUISTERJAZZ EN KNALLENDE AFSLUITING

Zondagmiddag 20 november heeft een line-up die nog lang zal nagalmen: lekkere 'luisterjazz' van de trio's van voormannen Rob van Bavel, Bart Wirtz, Benjamin Herman en Ben van den Dungen maken – voor zover nodig – de geesten rijp voor de regelrechte knaller waarmee 's avonds deze eerste editie van Dordt in Jazz wordt afgesloten: New Cool Collective in het Dolhuis!

Foto: New Cool Collective

Kijk voor het volledige programma op www.muziekpodiumdjs.nl/dordtinjazz