Molen Kyck Over Den Dyck is weer te bezichtigen

Hoera! Ook de molen is vanaf vandaag – zaterdag 29 januari - weer open voor bezoekers! De prachtige molen Kyck Over Den Dyck is de enige molen die Dordrecht nog heeft. En wat voor één! Maar liefst 9 verdiepingen hoog is dit indrukwekkende monument. En boven heb je een geweldig uitzicht over Dordrecht. 


Molenaars aan het werk zien

Vroeger stonden in het gebied rondom Dordrecht wel meer dan 100 molens. Nu is alleen dit mooie exemplaar nog over. De molen is op zaterdagen te bezichtigen. Je kunt dan ook de molenaars aan het werk zien en meemaken hoe de raderen draaien en het koren gemalen wordt. Toegang kost €2,- .

Molenwinkel

Op de begane grond is ook een ruim gesorteerde molenwinkel aanwezig. Hier zijn allerlei producten te koop voor de thuisbakker. De vrijwilligers in de winkel kunnen je advies geven over het bakken van brood en banket. Verder liggen er tal van recepten voor je klaar.

In de molenwinkel wordt het echte 100% volkorenmeel verkocht, waarin alle bestanddelen van de graankorrel in hun natuurlijke verhouding aanwezig zijn.

Je vindt de molen aan de Noorderdijk 144.

Elke zaterdag zijn van 10.00 tot 16.00 uur de molen en de winkel open.
Elke woensdag is van 13.00 tot 16.00 uur alleen de winkel open.