Mandy Sharabani exposeert bijzondere portretten in het ASz

Tot 15 januari kun je in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht de prachtige portretten bewonderen van kunstenares Mandy Sharabani. Mandy studeerde in 2010 af aan de Gerrit Rietveld Academy in Amsterdam. Ze woont en werkt in Dordrecht waar ze zich toelegt op het maken van portretten. Met expositie 'As Vulnerable As You' wil ze de kwetsbare kant van mensen laten zien.

De stijl van Mandy is een frisse afwisseling in de wereld van de selfies die we tegenwoordig kennen. Haar werken zijn eigentijds en modern met een dunne scheidslijn tussen expressionisme en klassiek realisme. Ze werkt het liefst met houtskool en pastel.

Billy | Romy , pastel, 2021

Iedereen mag zijn wie hij of zij is

‘Het zijn fictieve portretten, waarin ik vooral de kwetsbaarheid van de geportretteerde heb willen vastleggen’, vertelt Mandy over de expositie. ‘Ik wil dat de expositie een divers beeld geeft van verschillende mensen. Dat de toeschouwer zich herkent in één of meerdere portretten; dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. Elk portret heeft een naam gekregen. Maar doordat het fictieve portretten zijn, geeft het ruimte aan eigen interpretatie van de toeschouwer.’

Foto: Thymen Stolk

Pictura

Mandy is werkend-lid bij Teekengenootschap Pictura geworden. ‘De leden hebben allemaal hun eigen discipline en visie. Het is inspirerend om elkaar te ontmoeten bij exposities en van elkaar te leren. Op de academie ontstond mijn liefde voor het tekenvak. Ik volgde de afstudeerrichting mode. Na mijn studie ging ik aan de slag in de mode-industrie. Het tekenen raakte wat op de achtergrond. Toen ik de gelegenheid kreeg om te experimenteren met vrij werk, ben ik begonnen met het maken van portretten.’

Te zien tot begin januari

De werken van de expositie ‘As Vulnerable As You’ zijn te zien in de centrale hal van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, Albert Schweitzerplaats 25. Het ziekenhuis is 7 dagen per week geopend. 

Begin volgend jaar verhuist de expositie, die mede mogelijk gemaakt is door de gemeente Dordrecht, naar het ASz locatie Zwijndrecht. Daar zullen de portretten van 15 januari tot en met 15 maart te zien zijn.