Leuke tips voor de meivakantie!

Met heerlijk weer in het vooruitzicht ga je natuurlijk graag op stap. We geven je de leukste tips voor Dordrecht en omgeving; mét en zonder kinderen.

Klimbos Dordrecht

 

Na zo lang binnen zitten wil je er natuurlijk uit en even die opgekropte energie eruit gooien. Dan is Klimbos Dordrecht het perfecte dagje uit. Met maar liefst 7 klimroutes met een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten is er uitdaging voor iedereen. Kies zelf je klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan. Kom samen klimmen en beleef het meest uitdagende dagje uit!

Op avontuur in de Biesbosch


In de meivakantie is er genoeg te beleven in de Biesbosch! Wil je op expeditie? Ga dan samen met de gids van het Biesboschcentrum Dordrecht op zoek naar beversporen of waterbeestjes. Om echte Biesboschdieren te spotten, is er een vaartocht én kanotocht waarbij je op zoek gaat naar bevers! Wil je voor één dag een schaapsherder zijn? Geef je dan op voor de excursie op stap met de Schaapskudde en behaal je herdersdiploma! En er is nog veel meer te ontdekken…

Kanoen in de Biesbosch


In een kano beleef je Nationaal Park De Biesbosch van heel dichtbij. Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids en ruig landschap met grote kreken en rietruigten en over weidse watervlakten met brede rietkragen. Voor zowel ervaren als beginnende kanovaarders zijn er diverse routes te volgen, van 2 uur tot een hele dag. Zelfs een meerdaagse tocht is mogelijk! Overnacht in het hart van de Biesbosch in je eigen tentje op een zogenaamde paalkampeerplaats. Kanoën is een avontuur! Huur een kano bij Drijf Dordrecht of het Biesboschcentrum Dordrecht.

Shoppen in Dordrecht


In Dordrecht kun je heerlijk winkelen. Ontdek de vele unieke winkels in de mooie historische straten. Hier vind je bijzondere modezaken, leuke conceptstores en cadeauwinkels, mooie interieurwinkels en heel veel speciaalzaken die je nergens anders vindt. Tussen het winkelen door strijk je neer op één van de gezellige terrassen of geniet je van een lekkere lunch in één van de verborgen binnentuinen van Dordrecht.

Ook voor kinderen zijn er leuke winkels te vinden, zoals kinderboekwinkel De Giraf met een geweldig assortiment kinderboeken, speelgoedwinkel Juffrouw Pollewop, kinderkledingwinkel Kind Zo Blij, Emma Speelgoed met een grote collectie tweedehands Lego en Playmobile, Modelbouw Dordrecht, Halte 13 met een groot assortiment voor liefhebbers van Pokemon, Harry Potter en Magic The Gathering en de grootste spellenwinkel van de regio 4 Your Games!

Verken de stad met Ontdek Dordrecht


Een eeuwenoude stad als Dordrecht heeft veel geheime parels en bijzondere verhalen. De gidsen van Ontdek Dordrecht nemen je graag mee tijdens één van de stadswandelingen. Wordt het de rondleiding Verborgen Parels van Dordrecht, Varen & Wandelen, Gin, wijn & Bier of Duister Dordrecht?

Cultuur snuiven


In Dordrecht kun je heel veel cultuur snuiven! Bezoek het Dordrechts Museum, Museum van Gijn, Het Hof of het Nationaal Onderwijsmuseum. Je vindt deze musea allemaal op loopafstand van elkaar. Neem dan ook een kijkje in de Kunstkerk en bij de vele galerieën die Dordrecht rijk is.

Tip: de musea hebben allemaal leuke activiteiten voor kinderen! Zo is er een familiezondag, kinderdag, babytour, peutertour en verhalenfestival.

Dordt uit de hoogte


Wil je Dordrecht van bovenaf bekijken? Dan kun je de toren van de Grote Kerk beklimmen! Na maar liefst 275 treden heb je een adembenemend uitzicht over de stad. De toren is te beklimmen van dinsdag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur.
Je kunt ook Molen Kijck over de Dijck beklimmen. Deze molen is uniek en heeft maar liefst 9 verdiepingen! Er is op alle verdiepingen iets interessants te zien. Op de 5e verdieping kun je naar buiten en kun je vanaf de stelling de hele omgeving zien. De molen is geopend op woensdag en zaterdag. Vanwege restauratiewerkzaamheden is de molen nog wel ingepakt. Informeer vooraf of beklimmen mogelijk is.

Speeltuin & stadsboerderij

Voor kinderen is Speeltuin Sevenoaks ook heel leuk. Je vindt deze grote speeltuin vlak achter het station, aan het Van Baerleplantsoen. Loop je het Weizigtpark door dan kom je bij het Duurzaamheidscentrum en stadsboerderij Weizigt. Hier kunnen kinderen vanalles ontdekken over het dierenleven en de natuur.