Koningsdag vieren in Dordrecht doe je hier!

Koningsdag in Dordrecht is altijd een groot feest. Het programma staat boordevol leuke activiteiten. De sfeer in de stad is super gezellig. Iedereen is van harte welkom, maar kom zoveel mogelijk met het openbaar of de fiets.

Oranjemarkt 7.00- 17.00 uur


Het hoogtepunt van Koningsdag is altijd de grote Oranje markt en vrijmarkt. Voor de leukste vondsten kun je al vanaf 7.00 uur ’s ochtends op pad. De Oranjemarkt slingert zich door de hele binnenstad. Hij begint aan de voet van de Grote Kerk op de Grote Kerksbuurt en slingert via de Groenmarkt, naar Visstraat en de Sarisgang. Voor kinderen tot 12 jaar is er een speciale vrijmarkt in de Kloostertuin waar zij speelgoed en spullen kunnen verkopen. Maar ook daar stopt het niet. Voor bewoners van de binnenstad is er een gedeelte Nieuwstraat, Hofstraat, Vriesestraat en Vrieseplein vrij gemaakt zodat zij voor hun deur ook spullen kunnen verkopen.

Rondgang Jubal 9.30 – 10.30 uur


Voorafgaand aan de aubade bij het stadhuis zal Jubal een muzikale rondgang maken en spelen bij Het Gasthuis Dordrecht, Vest 90.
Route heen: Museumstraat, Nieuwstraat, Vest
Vest: Spelen bij het Gasthuis Dordrecht, Vest 90 te Dordrecht.
Vervolg route: Vest, Spuiboulevard, Achterom, Visstraat, Voorstraat, Lombardbrug, Stadhuisplein.

Aubade bij het Stadhuis 10.30 – 11.30 uur

Wat is Koningsdag zonder aubade. Het is het officiële startschot van Koningsdag. De Dordtse aubade wordt afgenomen door burgemeester Wouter Kolff. Vanaf het bordes van het stadhuis zal de burgemeester met zijn vrouw en de gedecoreerden de aubade bijwonen. Na de aubade zal een toost worden uitgebracht op de verjaardag van Z.M. Koning Willem Alexander.

Oranjebandshow 13.00 - 15.30 uur

Vanaf 13.30 uur zullen op het Statenplein diverse muziekkorpsen een show opvoeren ter gelegenheid van Koningsdag 2024. Er staan zeer bijzondere korpsen op het programma die er een wervelend optreden van gaan maken waar we met volle teugen van gaan genieten.

Finns Koningshouse vanaf 13.00 uur

Finns maakt altijd een feestje van Koningsdag. Met gezellige muziek, drankjes en heel veel gezelligheid op het Blauwpoortsplein. Bekijk meer muziek in het artikel De Lekkerste Muziek tijdens Koningsdag vind je hier!

Vuurwerkshow

Volgens traditie eindigt Koningsdag 2024 met een spectaculaire vuurwerkshow op het Drierivierenpunt. Op het drie-rivieren-punt (Merwede, Oude Maas en de Noord) wordt in samenwerking met de Oranjeverenigingen van de gemeenten Papendrecht en Zwijndrecht vanaf een ponton een indrukkende vuurwerkshow afgestoken door Dutch firework professional. De vuurwerkshow en is vanaf het Groothoofd en Merwekade perfect te zien.

Kinsday afterparty in de Kazerne vanaf 20.00 uur – laat

De Kingsday Afterparty van Dordrecht in de Kazerne met stomende muziek tot in de kleine uurtjes. Van feest tot urban. 18+, tickets €10,- voorverkoop. Aan de deur duurder.