Hier vind je de lekkerste muziek tijdens Koningsdag!

Wil je lekker genieten van muziek tijdens Koningsdag? Dan mag je onderstaande feestjes niet missen!

Jubal live & oranjebandshow

Het beste bugle & drum corps is natuurlijk onze eigen Jubal. Jubal treedt wereldwijd op en verzorgt de jaarlijkse muzikale bijdragen op Koningsdag. In de ochtend is er een rondgang door de binnenstad met een kort concert aan de Vest. Aansluitend speelt Jubal bij de traditionele aubade op het stadhuisplein.

Wil je nog meer bugle & drum ensembles horen? Op het Statenplein is een grootse taptoe/oranjebandshow met corpsen uit binnen- en buitenland. Aanvang 13.00 uur.


Blockparty De Witt - Nieuwstraat

Op Koningsdag pakken ze groots uit bij De Witt! Vanaf 11 uur 's ben je welkom op hun terras waar een buitenbar staat en een scala aan leuke klassiek oudhollandse spelletjes voor jong en oud.

Vanaf 15:00 tot 20:00 uur tillen ze de feeststemming naar een hoger niveau, want dan verzorgen DJ Kimchi en Baba Laman een kleine blockparty op het terras!


Statenplaats

Op de Statenplaats maken Café De Vrienden en In de Vergulde Lampet er weer een gezellig feest van! Traditiegetrouw staat de Statenplaats straks vol met feestende mensen. 


Finn’s Koningshouse – Blauwpoortsplein

Finns maakt altijd een feestje van Koningsdag. Met gezellige muziek, drankjes en heel veel gezelligheid op het Blauwpoortsplein.


Rebel King Live – Rebel Rebel – Houttuinen

De hele dag live muziek op het terras.

13:00 ACT 5 - hits van nu en toen
14:30 Bende van Annabel - heel veel rock classics
16:00 Glitterball Experience - disco klassiekers


The Music Lab – Muziekpodium DJS – Grotekerksplein

Op 27 april is het weer zover. De koning verjaart en wat is er dan leuker dan een avondje te dansen op live muziek bij Muziekpodium DJS?! Ze maken het programma vooral dansbaar voor deze gelegenheid en hangen natuurlijk de slingers op. Bij The Music-Lab (voorheen Jazzlab) spelen semi-profs en ervaren amateurs in wisselende samenstelling bekende en minder bekende nummers in de genres die je bij Muziekpodium DJS mag verwachten (jazz, blues, soul, funk en meer). Wel worden de nummers met een twist gespeeld. Pop wordt jazz, rock wordt soul en arrangementen gaan op de schop.


TEMPER! Block Party – Bibelot – Energiehuis

Geen zin in die traditionele Koningsdagfeestjes met oranje tompoucen, oud hollandse spelletjes en vrijmarkten? Mooi! Bibelot heeft namelijk een nieuw gratis Punk/Garage/Rock Festival waar je al je Koningsdag frustraties van je af kunt schreeuwen!
Bibelot presenteert de eerste editie van TEMPER! hier ontdek je een Koninklijke lading aan de beste Punk, Garage en Rock.


Kingsday afterparty – Kazerne – Houttuinen

Al jaren de populaire plek voor de Kingsday afterparty!


078 Podcasts – Koningshouse Afterparty

Bibelot en 078podcasts stropen de mouwen op voor een onvervalste afterparty: KONINGSHOUSE _ AFTERPARTY! Al jaren een begrip in Dordrecht tijdens Koningsdag: Finns KoningsHouse op het Blauwpoortsplein! Dit jaar valt Koningsdag op zaterdag, de zon gaat onder en de muziek smaakt naar meer…tijd voor dé Koningsdag afterparty van Dordrecht in de Power Stage Bibelot!

De muziek gaat verder waar ze overdag gebleven zijn. Waar overdag de bekendere en vrolijke houseplaatjes centraal staan, schakelen ze op de afterparty een tandje bij, natuurlijk overgoten met het welbekende 078podcasts sausje.