Stappen en shoppen in Dordrecht: Bevrijdingsdag 2022

Het belooft heerlijk weer te worden op Bevrijdingsdag! Met een lekkere 18 graden in het vooruitzicht, is het een mooie dag om gezellig te stappen en shoppen in Dordrecht. Er zijn weinig andere activiteiten dus je kunt ongestoord genieten. En natuurlijk zorg je voor een spectaculaire afsluiting!

Winkelen

In Dordrecht kun je heerlijk shoppen in de vele bijzondere winkels die de stad rijk is. In straten als de Vriesestraat, de Voorstraat, de Grote Spuistraat, de Vleeshouwersstraat en de Groenmarkt vind je heel veel unieke winkels die je nergens anders vindt. Achter elke deur ontdek je iets anders leuks. Van mode tot woonwinkels, van antiek tot unieke speciaalzaken. De grote winkelketens vind je op en rond het Achterom, de Sarisgang, het Bagijnhof en de Drievriendenhof.

De Woonmol op de Voorstraat 440 is één van de leuke woonwinkels in Dordrecht

Terrassen

Tussen het winkelen door strijk je gezellig neer op één van de vele terrassen in de binnenstad. Op het Scheffersplein, aan de Nieuwe Haven, aan het Statenplein, op de Visbrug, op de Vriesestraat, op het Groothoofd en op tal van andere plekken in de stad vind je gezellige terrasjes.

Op het terras van Café Flora, Vriesestraat 146, kun je genieten van hartige snacks en zoete lekkernijen

Binnentuinen

Ook heeft Dordrecht veel verborgen binnentuinen. Deze mogen zeker niet op je lijstje ontbreken:

  • Bluebirds in the Backyard, Wijnstraat 153
  • Brut, Groenmarkt 121
  • Het Magazijn, Voorstraat 181
  • De tuin van Museum van Gijn, Nieuwe Haven 29 - 30
  • No. 38 City Bakery Café, Nieuwstraat 38
  • Broodcafé Jaap, Johan de Wittstraat 10
  • Den Witten Haen, Groenmarkt 19b
  • Art & Dining, met tuin bij het Dordrechts Museum, Museumstraat 40
  • Villa Augustus, Oranjelaan 7


De heerlijke binnentuinen van Bluebirds in the Backyard en Brut

Spectaculaire afsluiting

Wil je je dag toch spectaculair afsluiten? Ga dan naar het Circus voor Oekraïne! Als het ergens gaat om vrijheid, is het hier. Oekraïense topartiesten spelen de show van hun leven om hulp te vragen voor hun land en hun volk die gebukt gaan onder de verwoestingen van de oorlog. Laat zien waar je voor staat en help met je komt of met een donatie! De voorstelling begint om 19.00 uur. Kaartjes koop je hier en doneren kan via www.dordtscircus.nl of hier.