Het is Veganuary: bij deze Dordtse restaurants vind je lekkere vegan gerechten!

Januari is natuurlijk de maand van de goede voornemens. Dry January kende je waarschijnlijk al. Veel mensen laten in deze maand de alcohol staan. Een nieuwe trend is Veganuary (spreek uit ve-january). Veganuary is bedacht door een Britse organisatie die mensen wil inspireren om en maand lang vegan te eten. Het initiatief wordt in inmiddels wereldwijd opgepakt, ook hier.

Weet je niet goed hoe je vegan gerechten klaarmaakt? Geen nood, bij deze Dordtse restaurants staan lekkere vegan gerechten op de kaart. Dus bestel en laat je inspireren!

Daantje Food & Drinks

Bij Daantje Food & Drinks in de Nieuwstraat vind je het hele jaar door de lekkerste vegan gerechten op de kaart! Wat dacht je van heerlijke gado gado, burgers, broodje kroket of gyros, ketjap saté, chips & nuggets en kapsalon. Allemaal vegan bereid. Daantje was het eerste 100% plantaardige restaurant in Dordrecht en trekt liefhebbers uit de hele regio. En dat is niet voor niets!

Pimento Tapasbar

Bij dit nieuwe restaurant op de Voorstraat 317 kun je heerlijke Spaanse tapas halen! Ze hebben ook tapas op de kaart waar je een vegan variant van kunt bestellen zoals Nachos, Piementos de patron en gemengde salade. Maar je kunt ook een vegan dining box bestellen! Dan heb je meerdere vegan gerechtjes bij elkaar. Dat wordt smullen!

DE REMISE

Ook zoete lekkernijen kun je vegan bereiden. De Remise in de Grote Kerksbuurt heeft bijvoorbeeld een heerlijke vegan feestbox! Ook staat er een lekkere vegan sinaalsappelcake en marmercake op de kaart. In de feestbox vind je een Millionaire slice met vegan chocola en een dikke caramel laag op basis van kokosmelk, een vegan brownie en heerlijke cakeballs van marmercake met vegan chocolade.

 

Lunchroom Zusjes

Bij Zusjes op de Voorstraat West draait alles om eerlijk eten. Zij waren één van de eerste biologische en vegetarische lunchrooms in Nederland. In de keuken ligt de focus op huisgemaakte veggie en vegan gerechten met verse ingrediënten, geïnspireerd door de wereldse keuken. Het menu wisselt elke week dus je kunt lekker variëren!

Bluebirds in the Backyard

Helaas is het restaurant van Bluebirds in the Backyard nog even gesloten en kun je er niet bestellen, maar ook na januari kun je natuurlijk vegan gaan eten. En dat is dit een heel fijn adres! Het mooie pand aan de Wijnstraat herbergt een winkel, een petit cafe voor kinderen, een restaurant en een fijne stadstuin. De kaart is grotendeels vegetarisch en bevat ook vegan gerechten. Een goede reden om eens langs te gaan.

Coffeelicious

Bij Coffeelicious op de Wijnstraat is het altijd druk. In deze leuke zaak kun je naast lekkere koffie (en andere dranken) ook heerlijke taarten bestellen. Deze taarten worden in de eigen bakkerij gebakken dus je bent altijd zeker van goede kwaliteit. Voor liefhebbers van vegan is er een vegan chocolate cake. Ook kun je er vegan cupcakes, een vegan hightea en een vegan brunchbox bestellen. Keus genoeg dus!

Christa’s Cookies

Wie houdt van lekkers kent Christa’s Cookies! Hier worden de lekkerste taarten en zoete lekkernijen gebakken. Gelukkig is er ook een heerlijke vegan fruittaart verkrijgbaar. Die wil je zeker even proeven!

Bonus: Puur geknipt

Bij vegan hoef je niet alleen aan eten te denken. Ook verzorgingsproducten kunnen vegan zijn. Dan bevatten ze geen dierlijke elementen. Dat is mooi toch? Bij kapsalon PUUR Geknipt op de Voorstraat West werken ze alleen met natuurlijke producten. En je vind er een grote collectie fijne verzorgingsproducten die helemaal vegan en natuurlijk zijn. Gezichtsmaskers, serums, gezichtsreinigers, handcrèmes, peelingscrèmes, gezichtstonic, nachtcrèmes, zeep, lippenbalsems en meer. Je bestelt ze eenvoudig via de webshop.