Het Bewegend Bos komt eraan: genieten van groen in de stad

Heb je altijd al willen weten hoe de stad eruit ziet met veel groen? Dan is dit je kans! Deze week start er een bijzonder project in Dordrecht: het Bewegend Bos. Ongeveer 150 bomen in bakken verplaatsen zich door de stad. Het project duurt 4 jaar en geeft een unieke mogelijkheid om te zien hoe onze straten en pleinen eruit zien als er bomen en struiken staan. Wij zijn erg benieuwd!

Met het Bewegend Bos worden de straten in Dordrecht groener. In overleg met bewoners en ondernemers wordt een straat tijdelijk afgesloten en wordt de ruimte die vrijkomt opgevuld met 30 tot 50 bomen in bakken. Naast dat het mooi en rustgevend is, hebben de bomen nog meer voordelen. Door één boom wordt het bijvoorbeeld al drie graden kouder in de straat. Tijdens de hete zomerdagen is deze 'natuurlijke airco' heel fijn!

 

De pilot duurt telkens één tot twee maanden, afhankelijk van wat er wordt afgesproken met de bewoners en ondernemers in de straat. Daarna rollen de bomen weer naar een nieuwe locatie en wordt er met de straat geëvalueerd. Uiteindelijk wordt gekeken waar de bomen een vaste plek kunnen krijgen. Het mooiste is natuurlijk als over vier jaar de 150 bomen in de grond zijn geplaatst dankzij dit project.

De bomen staan klaar op de parkeerplaats bij FC Dordrecht. Hier werd onlangs de eerste klimaat neutrale voetbalwedstrijd gespeeld. Aanstaande vrijdag komt het bos in beweging. Dan vertrekken de laatste bomen in karren naar de Bagijnhof om zich daar bij de rest van de dan al geplaatste bomen te voegen. Hierna zal het project officieel worden geopend onder toeziend oog van verschillende wethouders.