Expositie 'Portraits of Nature' in WG Galerie

WG Galerie in Dordrecht staat bekend om haar aandacht voor de schilders en fotografen van portretten. Dat dat niet per se om portretten van mensen hoeft te gaan, bewijst de solo-expositie van de Veluwse dierschilder Dick van Heerde. Zijn werk hoort – ook internationaal gezien – bij de toonaangevende realistische dierschilders. De expositie is van 4 maart t/m 30 april te zien in WG Galerie.

Op jonge leeftijd maakte Dick van Heerde (1954) al zijn eerste olieverfschilderij. Eind jaren 70 werkte hij mee aan de restauratie van de orgelluiken van de Nieuwe Kerk in Amsterdam, en dit leerde hem de fascinerende techniek die door de 17e -eeuwse schilders werd toegepast. Later bleek dit voor Dick een belangrijke inspiratiebron te zijn.

Medio jaren 80 richtte Dick zich volledig op het werken als zelfstandig kunstenaar, met eerst een grote aandacht voor het wildlife in de natuur van Europese landen. Enkele jaren later reisde hij naar Tanzania en werd overdonderd door de natuur die hij daar zag. Hij bleef deze regio bezoeken en zijn fascinatie voor Afrika is duidelijk in een deel van zijn oeuvre terug te vinden.

Met zijn werk behoort Dick, al weer vele jaren, ook internationaal gezien, bij de toonaangevende realistische dierschilders. Een zeer gedreven kunstenaar die gaat voor het ambacht en het vakmanschap in elk werk dat hij maakt. Laat je verassen door de intense en kleurrijke dierportretten in deze solo-expositie “Portraits of Nature”

Op zondag 12 maart is er meet & greet met Dick van Heerde, van 13.00 tot 17.00 uur.