Een festivalzomer: in Dordrecht gaat het gebeuren!

We durven er nu bijna nog niet van te dromen, maar volgens de betrokkenen gaat het echt gebeuren: een zomer vol activiteiten in Dordrecht. Onder de naam de Dordtse Feesten is een concept uitgedacht en dat gaat hoe dan ook door.

De gemeente heeft twee terreinen aangewezen waar evenementen kunnen plaatsvinden: het Energieplein en het Wantijpark. Het Energieplein en de Energiekade worden van 16 juli tot 1 augustus ingericht als evenemententerrein. Het Wantijpark biedt 18 augustus tot 12 september plaats aan evenementen.

In welke vorm de activiteiten kunnen plaatsvinden hangt af van de dan geldende maatregelen.

Voor iedereen iets leuks

Hier kunnen een breed scala aan activiteiten georganiseerd worden: van een poppodium tot kinderactiviteiten en van cabaret tot een markt. Er kan dus elke dag iets anders gebeuren. De programmering biedt voor elke doelgroep iets leuks. Hoe de uitvoering precies plaatsvindt hangt af van de dan geldende Coronamaatregelen, maar de activiteiten gaan hoe dan ook door.

Creativiteit

Het concept is ontwikkeld samen met BOD Events, Bibelot en Evenementenbureau Iventors en iedereen staat te springen om er invulling aan te geven. BOD Events organiseerde afgelopen jaar het zeer succesvolle evenement ‘In de Museumtuin’, waar dagelijks Coronaproof genoten kon worden van muziek en optredens. Toen al bleek dat er met creativiteit veel mogelijk is.

Volledig ingericht

Tijdens de aangewezen periode worden de twee locaties volledig ingericht als evenemententerrein, compleet met podium en de benodigde aansluitingen voor elektriciteit, licht, geluid en stromend water. Door de terreinen slechts één keer op te tuigen en af te breken, is het voor zowel grote als kleine evenementenorganisatoren mogelijk om toch een voorstelling te geven of een markt te houden.

Programma

De komende maanden wordt het programma samengesteld. Verschillende partijen hebben al aangegeven veel interesse te hebben in deelname, waaronder het Energy Festival, Pasar Malam Istemewa, Dordrecht Pride en Krijten voor kinderen.