Dordtse horeca viert zaterdag actie: de koek is op

De koek is op, onder die slogan deelt de Dordtse horeca zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur gratis en koeken uit. De Dordtse horeca slaat de handen ineen en kiest voor een gezamenlijke actie tegen de huidige coronamaatregelen.

Op veel social media zie je deze foto en tekst:

Lieve volger,

Jouw favoriete plek kan niet blijven bestaan zonder de gezelligheid aan de bar, op het terras of in het restaurant. Daarom voeren we, als één blok, een duidelijke actie in Dordrecht. Aanstaande zaterdag tussen 12.00 en 14.00 delen we koffie en koek uit, totdat die laatste koek echt op is.

Om ons te steunen kun je onderstaande petitie tekenen:

https://www.petities.com/de_koek_is_op

Het zou fijn zijn als jullie aanstaande zaterdag naar je favoriete horecazaak gaan om hen een hart onder de riem te steken. Het kan niet verder zo, de koek is écht op.

Help je mee?


Meer dan 50 zaken

‘We willen één front vormen met de horeca in de stad en een duidelijke boodschap afgeven dat we verantwoord open kunnen’, vertelt Nicky van der Toorn , initiatiefnemer van de actie. ‘Het is nu tijd om op te staan. De grens is bereikt. We begonnen met een kleine groep maar nu doen al meer dan 50 zaken mee in heel de stad. Van jong tot oud en van klein tot groot. Dat is geweldig.'

teken de Petitie 

De horeca is dus ook een petitie gestart en die is op het moment van schrijven al bijna 1500 keer ondertekend. ‘Dat hadden we absoluut niet verwacht’, vertelt Nicky. ‘We dachten als we net de 1000 halen is het een geweldige prestatie. En het leuke is dat het ook mensen uit de regio zijn, uit Zwijndrecht, Papendrecht, Rotterdam. Het voelt goed dat mensen de actie en daarmee de horeca zo steunen. Ik heb ook hele verrassende en positieve reacties gehad vanuit de gemeente en de politiek. Natuurlijk kan niet iedere zaak meedoen en dat begrijpen we ook. Iedereen heeft het zwaar. Gelukkig kunnen we zo wel één blok vormen en onze stem laten horen.’

Wil jij ook je stem laten horen? Teken dan de petitie: https://www.petities.com/de_koek_is_op
En als er een potje staat zaterdag, steun hen dan ook met een bijdrage!