Dordrecht Pride & The Movies organiseren thema-avond over sport en jezelf kunnen zijn

Samen met de gemeente Dordrecht (DordtSport) en The Movies organiseert Dordrecht Pride op donderdag 16 juni een thema-avond waarbij ‘jezelf kunnen zijn binnen de sport’ centraal staat.

Tijdens deze avond wordt in The Movies de Zwitserse film Mario vertoond waarin twee topvoetballers verliefd op elkaar worden. Door de reacties uit hun omgeving komen zij voor een onmogelijk dilemma te staan: kiezen voor hun voetbalcarrière of voor de liefde? Maar waarom is dit nog zo lastig en hoe inclusief zijn andere sporten? En hoe staat het er lokaal voor?Voorafgaand aan deze film wordt er om 19.00 uur ineen tafelgesprek ingegaan op het thema Pride & Sport. Hierbij zijn verschillende gasten en organisaties aanwezig zoals de John Blankenstein Foundation, FC Dordrecht, DordtSport, Pride en Sport, de Roze Kameraden (roze supportersvereniging van Feyenoord), COC, Thijs de Greeff (hockeyer Nederlands team) en de voor zijn geaardheid gevluchte olympiër Sunnyboy. Ook zullen alle Dordtse sportverenigingen worden uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.

Na de film in The Movies zal er een naborrel plaatsvinden waarbij informeel gesprekken over dit thema onderling kunnen worden voortgezet.

Kaarten voor de hele avond kosten € 8,50. Bezoek/deelname aan alleen het gesprek heeft vrije toegang. Strippenkaart en Cinevillepas zijn geldig en zowel de Dordtpas als de Rotterdampas geven korting op de film.

"Authentiek, ontroerend en goed gemaakt!" : Hollywood Reporter