Dool Door Dordt Kunstroute

Ontdek de prachtige werken van Rein Dool tijdens de bijzondere Dool door Dordt Kunstroute! In het Dordrechts Museum is van 11 december t/m 21 mei een overzicht van de tekeningen van de veelzijdige kunstenaar te zien. Aansluitend daarop heeft Jolanda Branderhorst van byBranderhorst samen met Frank Hendriks, de assistent van Dool, een kunstroute opgezet waar meer van zijn werk te bewonderen én te kopen is. De Dool Door Dordt Kunstroute is te zien t/m 18 februari.


In ruim zestig jaar bouwde Rein Dool (Leiden 1933) een omvangrijk oeuvre op, bestaande uit schilder- en tekenkunst, grafiek, sculptuur en keramiek. De kunstenaar woont en werkt al tientallen jaren in Dordrecht. Reden voor het Dordrechts Museum om een expositie te wijden aan zijn tekeningen. Jolanda Branderhorst breidde de expositie uit met een Dool door Dordt Kunstroute. In verschillende winkels en etalages kun je gouaches, aquarellen, olieverfschilderijen en tekeningen van Rein Dool bewonderen. En dat niet alleen, ze zijn ook te koop.

Bevlogen kunstenaar

‘Het begon met een mooie ontmoeting met de kunstenaar’, vertelt Jolanda Branderhorst. ‘Zo ontstond het idee om nog meer te laten zien van zijn werk. Er is werk te zien wat nog niet eerder te zien is geweest. Bij byBranderhorst hangen hele vrolijke werken, dat past bij onze winkel. Ik mocht ze zelf uitzoeken uit zijn grote collectie. Deze werken geven weer een heel ander beeld van Rein Dool, dat is leuk. Het is echt een bevlogen kunstenaar. Hij schildert en tekent elke dag. Er is zelfs werk te zien wat pas gemaakt is.’

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Te koop

Samen met Frank Hendriks heeft Jolanda de kunstroute opgezet en ingericht. Zo kun je na een bezoek aan het Dordrecht Museum nog meer zien. ‘Het leuke is dat het werk ook te koop is’, vertelt Jolanda. ‘Veel mensen willen graag een Rein Dool aan de muur en dat kan. De belangstelling is enorm dus wie een werk wil kopen, moet snel zijn.’

Route

Hoe werkt het? Haal je flyer met alle deelnemende adressen bij het Dordrechts Museum (Museumstraat 40) of byBranderhorst (Voorstraat 199). Loop de route, bekijk de werken en geniet. Zie een werk dat je zou willen kopen? Neem dan via de mail contact op met Jolanda Branderhorst via info@bybranderhorst.com.

De werken zijn onder meer te zien Arthouse Dordrecht B&B Vest 96, Christa's Cookies Steegoversloot 56, Steegoversloot 207, Steegoversloot 243, Steegoversloot 16, Steegoversloot 10. Stofwerk Steegoversloot 8, Bed & Breakfast Steegoversloot 6, Get Back Music Voorstraat 233, Rood, wit & rosé Voorstraat 227, Dwellings Voorstraat 209, byBranderhorst Voorstraat 199, Het Magazijn Voorstraat 180, Voorstraat 176 A, Bijl Antiquiteiten Voorstraat 137, Voorstraat 57, Voorstraat 55, Voorstraat 18 en Voorstraat 8.