Dit kun je doen in Dordrecht met Pasen

Op zoek naar leuke dingen om te doen tijdens dit Paasweekend? Wij zetten wat leuke dingen op een rijtje die je met het gezin of met je partner kunt doen.

1)    Ga lekker het water op!

Dordrecht is geweldig vanaf het water! Waan je in klein Venetië met een boottocht door de binnenstad, geef vol gas op de grote rivieren of geniet van de prachtige Biesbosch. 

Talamod van Si Barone

Actief het water op kan natuurlijk ook! Huur een sub of kano en zet je eigen route uit. Bekijk hier waar je vaarten kunt boeken.

De kano's van DRIJF Dordrecht

2. Maak een stadswandeling

Maak een stadswandeling door de mooie binnenstad. De binnenstad van Dordrecht bruist van de historie. Je vindt er ruim 1000 monumenten en prachtige bezienswaardigheden. Loop langs de Grote Kerk, de Nieuwe Haven, het Groothoofd en natuurlijk het Hof.

Wil je een wandeling combineren met wat lekkers? Boek dan één van de wandelingen van de Stadswandeling078, heerlijk.nl of tasty walk en geniet onderweg van lekkers bij de lokale horeca. De wandelingen zijn gemiddeld 4 tot 5 km.

3. Bezoek de Paasdienst in de Grote Kerk

Breng een bezoek aan de Paasdienst in de Grote Kerk. De Grote Kerk is van buiten al indrukwekkend maar van binnen helemaal. Als je reserveert kun je de Paasdienst bijwonen om 10.30 uur. Er zijn nog maar enkele plekken vrij dus reserveer gelijk op de site van de Grote Kerk. Online luisteren kan natuurlijk ook!

4. Ga langs bij de elfjes

Ook de elfjes in natuurgebied De Elzen genieten van een lang paasweekend. Wandel dwars door hun leefgebied en ontdek waar ze wonen. Erg leuk om te doen met kinderen. Kunnen jullie al hun huisjes vinden?

5. Geniet van een paasbrunch

Helaas kunnen we nog niet genieten van een lekkere paasbrunch of een paasmenu bij een van de restaurants in Dordrecht, maar gelukkig hebben veel restaurants voor genoeg lekkers gezorgd. Bij deze restaurants kun je je paasontbijt of paasmenu afhalen of laten bezorgen. Zo kun je thuis toch nog gezellig Pasen vieren.

6. Ga lekker skaten

Ga lekker een route skaten of bezoek het grootste skatepark van de regio bij het Maasplaza, onder de Zwijndrechtse brug. Hier kun je gratis skaten. Ideaal voor het eindeloos oefenen van tricks, trucs en stunts, ook als het weer wat minder is. Iedere skater, van beginner tot gevorderd, kan zijn hart ophalen bij dit ruime allround flow skatepark met streetelementen.

7. Wandel door de Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Ga je vroeg dan spot je misschien wel de lepelaars, roerdompen, visarenden, bevers of reeën. Het broedseizoen is in volle gang dus blijf op de paden en houdt honden aangelijnd. Laat afval niet achter maar neem het mee. De dieren zijn je dankbaar!

8. Ga op ontdekkingstocht in het Weizigtpark en bezoek speeltuin Seven Oaks en de Stadsboerderij

In het Weizigtpark is vanalles te beleven! Doe een Dierenspeurtocht bij het Duurzaamheidscentrum, ontdek het trekvlot en de wereld van het water in het Aquarama. Wek zelf energie op en speel het zonnespel waarbij je alles leert over zonne-energie. Bezoek de leuke Stadsboerderij, knuffel met de dieren of geef ze wat voer uit de voederapparaten. En maak je dag compleet met een bezoek aan de geweldige speeltuin Seven Oaks!

9. Doe de streetart tour

Dordrecht heeft geweldige streetart. Bekijk de mega pieces onder de Zwijndrechtse brug of doe de streetart tour langs streetart in en om het centrum van de stad. Download hier een pdf van de tour.

10. Ga lekker een nachtje weg

Dordrecht heeft heerlijke hotels en leuke B & B’s waar je een nachtje kunt verblijven. Geniet van de mooie stad en plof na een drukke dag lekker op een zacht bed. Bij het Postillion Hotel Dordrecht kun je een heerlijk paasarrangement boeken!