Dit zijn de meest gestelde vragen over het Big Rivers Festival op 15, 16 en 17 juli

Vrijdag is het zover! Dan barst eindelijk weer het Big Rivers feest los. Hét grootste meerdaagse muziekevenement van Dordrecht, dat mensen uit het hele land naar de stad trekt. Meer dan 100 artiesten en bands treden op, op 12 verschillende plekken in de stad. Als dat geen feest wordt!

Wat moet je weten over dit unieke muzikale festival?


Waar zijn de podia?

Er zijn 7 grote podia:
1. VHC Kreko Stage > Spuiboulevard
2. Dolderman Merz Stage > Korte Kalkhaven
3. Dordt Centraal Stage > Grotekerksplein
4. Punt Interieurbouw Stage > Houttuinen
5. Transnordic New Orleans Stage > Grote Markt
6. Popcentrale Sena Young Talent Stage > Aardappelmarkt
7. Reclame.nl Stage House of Blues > Statenplaats

En 4 kleine podia:
Bistro Twee33 Stage > Wijnstraat 233
SDK Kinderplein > De Waag
Brut Secret Garden > Groenmarkt 171
Visser’s Poffertjes > Groenmarkt 9

De BRASSOciety loopt het hele weekend door de stad. New Orleans inspires brass om op los te gaan.

Wat staat er op het programma?

Vanaf morgen vind je op de Dordrecht City App het volledige programma in 1 overzicht. Of kijk op www.bigrivers.nl.

Waar zijn de foodcourts?

Eten en drinken zijn verkrijgbaar bij de foordcourts bij de Grote Kerk, Visbrug, Grote Markt, Stadhuisplein en Spuiboulevard.

Waar koop ik mijn Big Rivers glas?

Je herbruikbare Big Rivers glas koop je eenmalig voor €3,50 aan de bar bij de foodcourts. Er zit geen statiegeld op het glas. Je kunt hem na het festival mee naar huis nemen als souvenir of lever hem in en steun het festival.


Het hoofdpodium bij de Grote Kerk tijdens de laatste Big Rivers. Foto Philipp Schulze

HEBBEN KINDEREN OOK TOEGANG TOT HET FESTIVAL?

Jazeker! Ze vinden het zelfs geweldig als de kids erbij zijn! Dit jaar hebben ze op de Waag zelfs het SDK kinderpodium waar overdag allemaal leuke activiteiten zijn. Tip: zorg wel voor goede gehoorbescherming.

IS ER EEN INVALIDE TOILET AANWEZIG OP HET FESTIVAL?

Er zijn dit jaar drie invalide toiletten aanwezig op het festival. Deze zijn geplaatst in de backstage ruimte van het podium op het Grotekerksplein, bij At the Boulevard op de Spuiboulevard en bij het podium op de Grote Markt. Er hangen borden op de locaties waarop duidelijk aangegeven is waar het toilet precies te vinden is.

IS HET FESTIVAL BEREIKBAAR MET HET OPENBAAR VERVOER?

Het festival is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Dordrecht is het 10 minuten lopen naar de binnenstad.


De BRASSOciety in 2019. Foto Philipp Schulze

IS HET FESTIVAL BEREIKBAAR MET DE AUTO?

We raden dit jaar niet aan om met de auto naar het festival te komen, omdat er minder parkeergarages beschikbaar zijn Rondom en in het centrum zijn de volgende parkeergarages aanwezig:

Drievriendenhof: Korte Kolfstraat 235
Spuihaven: Spuiboulevard 304
Visstraat: Visstraat 18

Vanaf de parkeergarages is het nog maar enkele minuten wandelen naar het centrum van Dordrecht, oftewel: het Big Rivers Festival!

Gratis parkeren

Het is handiger om je auto te parkeren op één van de grote gratis parkeerplaatsen aan de rand van het centrum. Het is (de eerste 24 uur) gratis en er is een overvloed aan ruimte. Volg hiervoor de borden parkeren Weeskinderendijk. Deze parkeerplaats ligt op slechts tien minuten lopen van de podia. Je dient hier wel een ticket uit de parkeerautomaat te halen en deze zichtbaar achter je ruit te plaatsen. Na 24 uur dien je wel te betalen.

Let op: Houd rekening met drukte wanneer je met de auto gaat. Het kan langer duren aan het einde van de avond om de parkeergarages en de stad uit te rijden. Ze adviseren daarom om met de fiets of openbaar vervoer te komen. Het festival is erg makkelijk te bereiken met het OV.

Is het Festival bereikbaar met de fiets?

Het festival is uitstekend bereikbaar met de fiets. Als je met de fiets komt, raden we je aan om je fiets te parkeren in de gratis fietsstallingen in het centrum van Dordrecht. In het centrum zijn de volgende fietsstallingen aanwezig:

Raamstraat (fietsenstalling Achterom), bewaakt en extra lang open tijdens Big Rivers (vrijdag en zaterdag tot 00:00, zondag tot 23:30)
Kolfstraat (fietsenstalling Statenplein), bewaakt en extra lang open tijdens Big Rivers (vrijdag en zaterdag tot 00:00, zondag tot 23:30)
Lijnbaan (fietsenstalling in de parkeergarage Energiehuis is open van 7:00 tot 01:00), niet bewaakt

Big Rivers plaatst zelf beperkt extra fietsenstallingen op de volgende locaties:

Grote Kerkstuin, achter het podium, niet bewaakt
Korte Kalkhaven, niet bewaakt
De Waag, niet bewaakt
Spuiboulevard, bij het stadskantoor, niet bewaakt

Waar zijn de Big Rivers Afterparties?

Je sluit de dag in stijl af op één van de gezellige afterparties in de binnenstad. Je vindt ze onder meer bij Café The Hide Away (Voorstraat 158), Café De Tijd (Voorstraat 170), Café Het Avontuur (Voorstraat 193) en Visser's (Groenmarkt 9). 

Wil je nog meer weten? Check de site van Big Rivers: www.bigrivers.nl .

Have fun!