Deze leuke dingen kun je doen tijdens Dordrecht Pakt Uit!

Dit weekend is het feest in de Dordtse binnenstad! Tijdens Dordrecht Pakt Uit zetten de binnenstadondernemers de stad op stelten. Letterlijk en figuurlijk deze keer. Bekijk hier wat je allemaal kunt doen dit weekend.

Steltlopersfestival

Dit weekend wordt je verrast door prachtige steltlopers in de Dordtse binnenstad. Niet zomaar steltlopers, maar magische paarden, grote vogels, zeewezens, waternimfen, sprinkhanen, zonnestralen, gronddraakjes en andere verrassende acts. Op zaterdag kun je ook een enorme Transformer tegen komen in de straten. Zaterdag van 11.30 tot 16.00 uur en zondag van 12.30 tot 16.00 uur. Waar? Op Zaterdag rond de Voorstraat, Vriesestraat, Kolfstraat en Visstraat. Op zondag ook op de Sarisgang.

Dordt in de Mode

Op zondag kunnen fashion liefhebbers hun hart ophalen tijdens Dordt in de Mode. De Sarisgang wordt omgetoverd tot een enorme catwalk met een rode loper van honderden meters en 24 modellen van DC Models. Hier kun je de laatste modetrends spotten van de leukste Dordtse modezaken. Er zijn shows om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.


Foto: DC Models

Activiteiten

Winkeliers pakken ook uit met leuke activiteiten. Zo kun je bij De Woonmol op de Voorstraat West het hele weekend creatieve mini workshops doen met Fusion Mineral Paint. Bij De Kleister kun je zaterdag zelf plaatsnemen achter een schopschijf en ontdekken hoe je met klei een vaasje maakt. Bij Sweetkidz kun je Bing in levende lijve ontmoeten! Zaterdag vanaf 12.00 uur is het populaire karakter te vinden voor de winkel op het Bagijnhof.

 

Loop zeker ook even naar restaurant La Bohème op het Steegoversloot. Daar kun je genieten van een heerlijke oesterproeverij! En over proeven gesproken…bij Opa & An op de Voorstraat is er een popcorn proeverij! Hier kun je ontdekken wel popcorn van Allenbrands Popcorn je het allerlekkerst vindt. En ook bij Distilleerderij Rutte kun je zaterdag proeven. Om 15.00 en 16.00 uur kun je er terecht voor een gin- en jeneverproeverij.

Kortingsacties

Ook zijn er dit weekend overal leuke kortingsacties te vinden. Zo is er zaterdag en zondag bij Juwelier Avenue op de Visstraat een actie met Ixxxi vulringen: 3 halen, 2 betalen. Kind Zo Blij houdt dit weekend een grote stock sale. Binnen of buiten – als het droog is – kun je met hoge korting de mooiste kinderkleding uitzoeken. Bij Uniek Wonen op het Bagijnhof krijg je dit weekend maar liefst 20% korting op een traprenovatie bij aankoop van een nieuwe vloer. En bij No. 28 Wonen & Lifestyle krijg je zaterdag 10% korting op alle kussens.

 

Zaterdagmiddag moet je zeker ook even langs bij Pancake District. Daar vieren ze een ZAMIBO en krijg je bij een drankje de eerste bites gratis. Als je toch op de Voorstraat West bent, stap dan even binnen bij Olala Chocola, want hier krijg je dit weekend korting op de lekkerste chocoladerepen. Bij Beer & Pom is er een 1 + 1 gratis actie en bij Bahlmann Mode krijg je dit weekend €20,- korting op jassen vanaf €199,95. Op de Vriesestraat heeft Stones Jeans een mooie actie. Hier krijg je 2 spijkerbroeken voor maar €100,- euro.

Bij Joy & Fashion shop je lekker onder het genot van een drankje. Het is ook het laatste weekend dat hun tassenwinkel My Bag geopend is. Daarom alleen dit weekend nog heel veel korting op mooie tassen.

Voor de kinderen

Kinderen kunnen zich op zaterdag laten schminken als de mooiste creaties. Pictures on Your Skin is van 11.30 tot 15.30 uur aanwezig op het pleintje van de Vriesestraat. En willen ze net als de echte steltlopers ervaren hoe het is om zelf stelten te lopen? Dat kan zaterdag op de Voorstraat West bij Kat in ’t Bakkie en op zondag bij de De Woonmol. Zoals gezegd mogen kleine kinderen een ontmoeting met Bing echt niet missen! Dit populaire karakter komt zaterdag vanaf 12.00 uur langs bij Sweetkidz op het Bagijnhof. Verder zullen de kinderen het geweldig vinden om alle magische steltlopers te zien. Op zaterdag kunnen ze een ook mega grote Transformer tegenkomen. Bij Opa & An kunnen ze een lekkere suikerspin ophalen.

 

Cadeautjes

Naast leuke acties en activiteiten zijn er ook winkels die leuke cadeautjes uitdelen. Zo krijg je bij StreetOne bij besteding van €75 euro een shopper cadeau! En ook bij Juwelier Avenue kun je een leuke shopper bemachtigen bij aankoop van sieraden van Bhudda to Bhudda.

Kortom: er is heel veel te zien, doen en beleven dus dit weekend. Kom je ook gezellig naar Dordrecht?