De Nationale Voorleesdagen zijn er weer: van 20 t/m 30 januari

Kinderen houden van verhalen en zijn dol op voorlezen. Met de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari wil de Stichting Lezen het voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen lezen of het net geleerd hebben stimuleren. Voorlezen is leuk, leerzaam en natuurlijk hartstikke gezellig. Reden genoeg om alvast wat leuke boeken uit te zoeken. Bij deze Dordtse boekwinkels vind je de leukste kinderboeken!


Kinderboekwinkel De Giraf

Het adres voor leuke kinderboeken is natuurlijk Kinderboekwinkel De Giraf aan de Groenmarkt. Deze winkel is van onder tot boven gevuld met de leukste kinderboeken. Leuk om samen met je kinderen rond te struinen, maar gelukkig voor nu staat de website vol leuke leestips en boeken die je kunt bestellen.

Dekkers Boek- en kantoorhandel

Ook bij Dekkers Boek- en Kantoorhandel kun je nu gelukkig online terecht voor leuke kinderboeken. Als onderdeel van Libris heb je toegang tot een grote collectie. De boeken zijn handig gerangschikt op leeftijd en Rubén de kinderboekenspecialist van Libris geeft elke maand leuke kinderboekentips.

Vos en Van Der Leer

Vos en Van der Leer is met twee filialen misschien wel de bekendste boekwinkel in Dordrecht. Zowel in het filiaal aan het Van Eesterenplein als het filiaal in de Visstraat kun je normaal tussen de kinderboeken neuzen. Nu kun je bestellen via de website. Ze bezorgen het graag bij je thuis.

Stripboekenwinkel Sjors

Wie is er niet opgegroeid met de verhalen van Kuifje, Suske en Wiske en Donald Duck? Stripverhalen zijn een laagdrempelige manier om verhalen te lezen. Stripboekenwinkel Sjors zit bomvol leuke stripboeken, ook voor kinderen. Je kunt bestellen door ze een mail te sturen. De nieuwste collectie en meer info vind je natuurlijk op de website.Boek- en cadeauwinkel Present

De Christelijke boek- en cadeauwinkel Present heeft ook voor kinderen prachtige boeken. Op dit moment werkt de boekhandel hard aan de webshop. Tot die tijd kun je bestellen via telefoon (06-83698748) of een e-mail. Houdt hun facebookpagina in de gaten voor het assortiment.

 

Popup Bookshop

Hier moet je zeker een keer naartoe! Bij de Popup Bookshop vind je een geweldige collectie popup boeken, wel meer dan 800! Het 3D effect geeft het lezen nog een extra dimensie. Want in een popup boek valt vanalles te ontdekken. Er gaat letterlijk een wereld voor je open. Bestellen kan door een mailtje te sturen of te bellen naar (078) 6165324. Voor meer informatie check de website.

Boek kiezen
Vind je het moeilijk om een geschikt boek te vinden dat op dat moment bij de belevingswereld van je kind past? Denk eens aan de volgende situaties: misschien is er in het gezin een baby op komst, wordt je kind zindelijk of leert het tanden poetsen. Kies dan een boek wat daarop aansluit. Op de site van de Nationale Voorleesdagen vind je nog 8 goede tips over voorlezen! Zo maak je het voor je kind(eren) nóg leuker!

Prentenboek van het jaar 2021
Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 20 januari 2021 landelijk worden gestart met Het Nationale Voorleesontbijt.