De line-up van Big Rivers: meer dan honderd verschillende artiesten

Er is dit jaar weer een breed scala aan topbands in de binnenstad te vinden op 15, 16 en 17 juli. Deze acts zijn allemaal onderdeel van het gratis programma, waar Big Rivers bekend om staat. 

Er zijn dit jaar in totaal elf podia met allerlei muziekgenres, dus voor ieder wat wils om lekker van te genieten! Op deze podia staan ook dit jaar weer meer dan honderd verschillende artiesten. De organisatie van Big Rivers is trots dat ze weer een vertrouwd programma neer kunnen zetten waar heel Dordrecht van kan genieten.

Korte Kalkhaven

Te beginnen aan de Korte kalkhaven, daar ligt dit jaar het Zwarte Zwaantje, het podiumschip bekend van de Dordtse Feesten in 2021. Een fantastisch mooi podium met een verscheidenheid aan artiesten, waaronder de internationale ster: Karsu. Zij deed in 2021 mee aan het programma ‘Beste Zangers’ en liet ons meegenieten met haar hemelse stem. Jij als Big Rivers fan kan daar nu ook van gaan genieten! Karsu, van oorsprong Turkse, heeft internationaal gezien een grote fanbase, zowel hier in Europa als in de Verenigde Staten. Je vindt hier ook optredens van onder meer POM (dé nieuwe festivalband, bekend van ESNS), heerlijke reggae van One Nation Band & nog veel meer!

Main Stage

Op podium Grotekerksplein vind je traditiegetrouw de allerbeste tribute bands van Nederland als Abba Tribute, Happy Tunes en dit jaar Face 2 Face: The Ultimate Tribute to Elton John & Billy Joel. Daarnaast zijn er natuurlijk vele andere geweldige artiesten op de verschillende podia te vinden zoals de Skadillacs, King of the World, Smelly Kitchen en Faith – A Tribute to George Michael, Nutbush (Tina Turner Tribute) en het Dordtse Skeftum, die de Grote Kerk op vrijdag feestelijk openen met een tribute aan Golden Earring. Uitgelicht dit jaar is de ‘vroege’ zondagochtend. Om 12.00 uur organiseren we samen met de Grote Kerk een mooie gospeldienst met een optreden van het Elijah Gospel & Soul Choir en band. Dominee Paul Wansink van de Grote Kerk zal hierin voorgaan en de dienst van passende teksten en boodschap voorzien. Ook dit belooft een spectaculaire bijeenkomst te worden.

Spuiboulevard: At the Boulevard

Naast de normale programmering zijn er ook vier fantastische shows op het nieuwe podium ‘At the Boulevard‘ die je kunt bezoeken. Ze trappen dit nieuwe concept af met een fantastische show van het alom bekende Friends on Friday, met dj’s als la Fuente en Mr. Belt & Wezol. Op zaterdag begint het feest al ’s middags met een volledig Nederlandstalig programma met onder andere Martijn Fischer zingt hits van Hazes, René le Blanc en om er een Dordts tintje aan te geven, Jan van Est en Feestduo DubbelDik. We gaan lekker fout de avond in met Qmusic The Party – 4 Uur Fout waar ook de Vengaboys langs zullen komen. We sluiten zondag af met een dag vullend programma voor jong en oud, met artiesten als Kenny B, Van Dik Hout en de 3JS.

Grote Markt

Op de Grote Markt komt dit jaar naast een groot podium ook een passende foodmarkt, waar de Mardi Gras uit New Orleans met Dordrecht samensmelt. De zaterdag zal een bijzonder programma kennen waar we binnenkort op terugkomen. Acts zoals Boogiemonster, Skeftum en Dowwen Heze maken dit podium helemaal compleet! De allerkleinsten onder ons kunnen zich ook prima vermaken bij de Waag. Daar staat een speciaal podium, overdag voor kinderen in samenwerking met SDK Kinderopvang. In de avond kun je hier dansen op heerlijke zomerse salsa georganiseerd door verschillende salsa scholen uit de stad.

Statenplaats

Waar vind je de echte authentieke blues op Big Rivers? Natuurlijk midden in de stad op Statenplaats. Verwacht onder andere Ivy Linn & The Lefthand Gamblers, Sunday Morning Jam Society & Mr. Blackhat!

Aardappelmarkt

Bij de Aardappelmarkt stelt de Popcentrale in samenwerking met United by Music, een programma met en voor jong talent, met lokale, nationale en zelfs internationale artiesten op één podium. Je vindt hier hiphop, drum ‘n bass & reggae met optredens van DONII, D Drecht Planet, Dreadless & Analog Kitchen. Dit podium wordt ondersteund door Sena.

Houttuinen

Bij de Houttuinen, ook wel bekend als ‘De Giraffe’, vind je jazz, soul & meer! Verwacht muzikantschap van deze musici en een heerlijke zomerse sfeer! Dit jaar o.a. Dawn Patrol, Zappatori, Jan van Duikeren featuring legend John Engels, Jared Grant & Joel Sarakula! Ook de Jazzlab Sessions vinden we natuurlijk bij de Houttuinen. Dit podium wordt ondersteund door Sena.

Festivalmarkt - Grote Kerksbuurt en Groenmarkt

Uiteraard heeft Isitimewa er weer voor gezorgd dat er ook weer een gezellige festivalmarkt aanwezig is op het festival.

Naast de programmering op de podia is er natuurlijk nog veel meer leuks te doen in de stad, je komt er maar op één manier achter. Wees erbij en kom meegenieten!