De Engelenburgerbrug komt weer naar huis!

Kennen jullie deze nog?

Jawel, onze prachtige Engelenburgerbrug! De renovatie ervan heeft 2 jaar lang voor heel wat commotie gezorgd. Het was lastiger dan verwacht, werd duurder dan verwacht en het duurde langer dan verwacht. Maar…het werk is (bijna) klaar en de brug komt weer naar huis! 

Dat wil je natuurlijk niet missen! Donderdag en vrijdag gaat het gebeuren. De brug zelf werd gerestaureerd in Middelburg. De werkzaamheden aan de pijlers en de kades zorgden in Dordrecht voor de nodige hoofdbrekens. Maar het is gelukt.

Technisch kunststukje

Als je wilt zien hoe de brug weer op zijn plek gehesen wordt, dan moet je donderdag vroeg op. Tussen 7.30 en ongeveer 10.00 zal het technische kunststukje plaatsvinden. De brug zelf is dan nog niet beloopbaar. Waarschijnlijk zullen volgende week zaterdag de eerste bezoekers over de brug kunnen wandelen. Als alles volgens plan gaat, zal het overige verkeer vanaf 14 maart om 14.00 uur weer over de brug kunnen. (Maar we kijken er natuurlijk niet van op als dat stiekem toch april wordt…😉)

Weer gezellig naar Finn’s en LEF

Als de brug goed functioneert, zal de noodbrug afgebroken worden. De thuiskomst van de Engelenburgerbrug is vooral goed nieuws voor de restaurants Finn’s en Lef, aan het Blauwpoortsplein. Eindelijk krijgt Finn’s hun fijne terras weer terug! En straks kunnen de gasten van beide restaurants weer zonder bouwlawaai op het terras zitten. We hebben er nu al zin in!