Dit zijn de 10 bordspellen die je niet mag missen!

Feestdagen én een lockdown: dat vraagt om gezellige spelletjesmiddagen en -avonden. Maico Paschold van 4 Your Games vertelt je alles over de bordspellen die je absoluut niet mag missen!

Wie 4 Your Games nog niet kent, moet zeker een kijkje nemen in deze geweldige spellenzaak op de Voorstraat West. 4 Your Games is namelijk dé spellenwinkel van de regio. Vind je het lastig welk spel je moet kiezen? Vraag gerust advies want hier kennen ze elk spel van binnen en buiten en adviseren ze je graag.

 

Maico geeft ons zijn top 10 van spellen die je echt niet mag missen.

1. Everdell 

In de lieflijke vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Deze beschaving groeit en bloeit. Zal de zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt? Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veelspelers ! (1 - 4 spelers / 10 -99 jaar).

‘Everdell is een lust voor het oog’, vertelt Maico enthousiast. ‘Het heeft hele mooie spelmechanieken en is in alle spelersamenstellingen heerlijk om te spelen. Het is makkelijk om te leren en er is veel variatie mogelijk’.

2. Ticket to Ride Europe 

Reis het hele Europese continent over met Ticket to Ride Europe, al jaren lang het meest populaire bordspel in Nederland! Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken? (2 -5 spelers / 8 - 99 jaar)

  

3. Paleo

Prachtig vormgegeven spel. Winnaar Speelgoed van het Jaar Nederland 2021 en Gouden Publieksprijs. In het stenen tijdperk is het eten of gegeten worden. In het coöperatieve spel Paleo proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer. Zullen jullie slagen? Een spannend en veelzijdig spel voor 2 -4 spelers. (10 - 99 jaar)

  

4. Wingspan

Ook Wingspan mag niet in je kast ontbreken. Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 en de Nederlandse spellenprijs 2019. En nog steeds razend populair! Wingspan is een spannend en tactisch spel met een prachtige vormgeving. Door vogels in je persoonlijke natuurgebied uit te zetten verzamel je voedsel, eieren en punten. Wie zijn vogels het slimst samen laat werken, wint het spel. 1 tot 5 spelers. Wingspan komt compleet met speciale automa-variant voor solo-spelers. (10 - 99 jaar)

  

5. Photosynthesis

Dit spel is al sinds 2018 erg populair en door de prachtige vormgeving en tactische spelwijze nog steeds een hit. Om in de zomertijd te kunnen bloeien en groeien, hebben de bomen zonlicht nodig. Maar de beste plek is snel bezet.. En andere bomen pakken vaak je zonlicht af. Probeer je bomen zo veel mogelijk zonlicht te geven in dit tactische spel van Blue Orange. 2 – 4 spelers. (10 - 99 jaar)

 

6. Tiny Towns

Heerlijk familiespel voor 1 tot 6 spelers. Je bent de burgemeester van een klein stadje in het bos, waar de kleinere wezens van het bos een samenleving hebben gecreëerd die verborgen is voor roofdieren. Dit nieuwe land is klein en de middelen zijn schaars – je neemt wat je kunt krijgen en zegt nooit nee tegen grondstoffen. Plan slim en bouw een bloeiende stad, maar bouw het niet vol met niet te gebruiken grondstoffen! (10 - 99 jaar)

   

7. King of the Valley

Een verrassend leuk en tactisch spel om met 2 personen te spelen, maar ook met 3 of 4. Het heeft een goede mix tussen tactiek en geluk. Koning zijn is écht niet zo gemakkelijk als het lijkt, maar iemand moet het doen. In de vallei en op de heuvels lopen potentiële onderdanen doelloos rond, op zoek naar die ene, grote, charismatische leider. Ben jij degene die hen naar jouw kasteel leidt, door jouw visie aan hen te verkondigen? (10 - 99 jaar)

  

8. Dixit

Een sprookjesachtig bordspel waarin je de kaart van de verteller moet raden. Het enige wat je nodig hebt in fantasie en inzicht in de manier van denken van je tegenstander. Te spelen met 3 tot 8 spelers.  Geschikt voor 8 – 99 jaar.

9. De zoektocht naar Eldorado

Heerlijk bordspel wat lekker snel speelt. Winnaar Speelgoed van het Jaar 2020. Als expeditieleider ga je op zoek naar El Dorado, de mysterieuze stad van goud. Tijdens je reis moet je je een weg banen door de jungle, kolkende rivieren oversteken en onderhandelen met lokale stammen. Wie als eerste het eindpunt bereikt, wint het spel. (10 - 99 jaar)

 

10. Kwakzalvers van Kakelenburg

Winnaar Speelgoed van het Jaar 2019. Een verslavend leuk spel. De bedoeling is dat iedere speler een drankje brouwt door één voor één ingrediënten uit de eigen buidel te trekken (zonder te kijken).
Hoe meer ingrediënten er in je brouwsel gaan (zonder het drankje te laten ontploffen, dit gebeurt bij meer dan 7 knalerwten/witte fiches), hoe meer overwinningspunten en geld dat oplevert. Het is prachtig vormgegeven, zoals verwacht bij 999games. Echt een must have! (10 - 99 jaar)


Keus genoeg dus! Bestellen kan op www.4yourgames.nl en afhalen kan op Voorstraat 410 in Dordrecht. Kom je er niet uit? Bel voor advies naar 4 Your Games tel. 078- 737 0382. 

Veel speelplezier!