5 x lekkere lunches in het centrum!

Dordrecht is de stad van de fijne restaurants, grandcafé’s, bijzondere bakkers en andere lekkere adresjes. Of je nou thuis werkt of de hele dag op kantoor zit, een lekker broodje tussendoor is altijd een fijne onderbreking. We zetten 5 locaties op een rij waar je een lekkere lunch kunt halen!

De Remise

Of je nu gaat voor een vers ontbijt , een lekkere lunch of een zoete lekkernij, bij de Remise in de Grotekerksbuurt heb je keus genoeg. Elke maandag tot en met zaterdag staan ze van 9.00 tot 17.00 uur voor je klaar met take-away en bezorging. Wat dacht je van een bagel met gerookte zalm, een bagel BLT of een bagel met gerookte kip. Of kies voor een zoete bagel met pindakaas/banaan of cream cheese en jam. 

Maar er zijn ook lekkere verse sandwiches met humus, oude kaas, tonijn, gerookte kip en bacon. Wil je liever iets warms? Dan zijn er soep en hotdogs. Ook kun je kiezen voor een samengestelde lunchbox! Haal het af of laat het bij je thuis bezorgen.

De Remise | Grotekerksbuurt 31b | https://remisedordt.nl/

Heerlijk Tosti’s & Smoothies

Heerlijk is dé tosti- en smoothiebar in het centrum van Dordrecht. Hier kun je de hele week terecht van 8.00 tot 17.00 uur. Hier vind je geen standaardtosti’s maar heerlijke luxe tosti’s zoals de tuna melt tosti, de pulled pork tosti of de vegetarische tosti met humus. En dan is er nog een tosti kipsaté, een tosti Caprese en een tosti kroket. Ook kun je er terecht voor belegde broodjes en super verse smoothies! Als dat geen energieboost geeft!

Heerlijk  | Voorstraat 246 | https://heerlijkdordrecht.12waiter.eu/

Café Flora

Een lunchcafé waar met liefde gebakken en bereid wordt, dat is Café Flora in de Vriesestraat. Eigenaresse Hannah zet wekelijks de lekkerste dingen op de kaart. Je kunt er terecht voor broodjes, desemtosti’s, burgers en zoete lekkernijen. Ze zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Wil je verzekerd zijn van een snelle lunch? Geef je bestelling door via whatsapp of een telefoontje tussen 9.00&11.00 ’s ochtends.

Café Flora | Vriesestraat 146 | https://www.cafeflora.nl/

Bakkerij Samen

Heb je zin in een gezonde lunch? Bij Bakkerij Samen maken ze hem graag voor je klaar. Je kunt kiezen uit avocado sandwiches, tomaat mozzarella sandwich, tosti’s en broodjes gezond. Hier worden de broden nog echt zelf gebakken en dat proef je! Bestel online of ga langs in de bakkerij op de Voorstraat. Elke dinsdag tot en meet zondag staan ze klaar van 8.00 tot 17.00 uur. 

Bakkerij Samen | Voorstraat 292b | https://www.bakkerijsamen.nl/

Zusjes Eerlijk eten

Nóg zo’n fijn adres op de Voorstraat! Bij Zusjes Eerlijk eten kun je terecht voor een lekkere vegetarische, vegan of biologische lunches. Zusjes To Go is geopend van donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Elke week staan er lekkere lunches op het menu. Wat dacht je van een hot panini aubergine, een sandwich geitenkaas spread, een vegan ‘tonijn’salade of een vegan burger of buddha bowl. Ook kun je lunchboxes bestellen!

Zusjes | Voorstraat 431  | https://www.zusjeseerlijketen.nl/

Tip: Osteria Luca

Houd de social media van Luca in de gaten! Ze zijn namelijk aan het experimenteren met heerlijke broodjes. En de reacties waren zo positief dat ze binnenkort gaan uitbreiden! Zeg nou zelf, dit ziet er toch erg lekker uit.

Osteria Luca | Voorstraat 256b  | https://www.lucadordrecht.nl/