Muziek, zang, dans, fotografie en kunst tijdens Cultuur op de Hoek

Dordt ademt cultuur. En op zaterdag 1 juni komen muziek, dans, zang, fotografie en kunst naar jou toe tijdens Cultuur op de Hoek. Dordtse amateur kunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, open huizen en een expositie; een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordrecht rijk is. Festival Cultuur op de Hoek is gratis toegankelijk voor iedereen.


Cultuur op de Hoek heeft een doorlopend programma van 11.00 tot 17.00 uur op diverse locaties. Geniet op één van de terrassen op het Scheffersplein van Timbres Divers, Phil Young, JD’s BigBand, Machar, Concertband Prins Willem van Oranje en De Donuts.

Op de Visbrug staan het Dordrechts Philharmonisch Orkest, Jong Jubal, Orchest Vereeniging Dordrecht, Drechtstad Muziekvereniging en Spotlight Orchestra geprogrammeerd. Jubal, DansOrkestDordrecht, Drumfanfare KNA en Jong Jubal zijn te horen en te zien op het Vrieseplein. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen, dus trek makkelijke schoenen aan!

Binnenpodia

Ook binnen zijn er verschillende podia waar opgetreden wordt. In de Trinitatiskapel is er een grote variatie aan koren te horen: Vocal Group Courage, Vocal Group Different Voices, Vocal Group Route Sixteen, Vrouwenkoor La Confiance en het Toonkunstkoor.

De Kunstkerk biedt een podium aan Theater Inter Amicos, Soulshine, VHA Mass Choir, Gemengdkoor Orpheus Ensemble en Merwe’s Oratorium Vereniging.

Expositie, informatie en Multi Painting

Hou je van fotografie? Dan is de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek de plek waar je moet zijn. De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben hier een expositie ingericht en je kunt er een leuke workshop volgen waarin je leert om nog beter te fotograferen met je mobiel.

Geschilderd wordt er ook tijdens Cultuur op de Hoek. De leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar mooie grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting activiteit.

Cultuur op de hoek wordt in opdracht van de Gemeente Dordrecht georganiseerd door ToBe Projectbureau.