Chef's Special is één van de hoofdacts van Wantijlive!

Live at Wantij wordt Wantijlive! En de eerste headliner is bekend: Chef’Special sluit op 17 juni Wantijlive af. De Haarlemse band heeft het de afgelopen jaren uitstekend gedaan met veel nieuwe muziek en aangepaste optredens en kan zich tot een van de populairste bands van dit moment rekenen. In 2014 stond de band ook al in het Wantijpark, toen als afsluiter van Wantijpop.Chef’Special is een vijfkoppige band uit Haarlem, opgericht in 2008 door vijf muzikale vrienden. De band maakt een mix van van pop, reggae, rock en hiphop muziek. In korte tijd zijn ze uitgegroeid van een zomers, vrolijk stelletje eigenheimers, tot een hechte ambitieuze band die festival na festival plat speelt.

Afraid of the Dark
In 2020 stond een promotietour voor het album ‘Unfold op de planning, wat helaas afgelast moest worden door de Coronacrisis. Na deze tegenvaller heeft het even geduurd voordat de bandleden klaar waren om nieuwe muziek te maken. Uiteindelijk zijn ze in het najaar weer aan de slag gegaan en ‘Afraid of the Dark’ is daar het resultaat van.

‘Afraid of the Dark’ gaat over de huidige onzekere tijden. De angst voor het onbekende en depressies. Het is geen verdrietig nummer, maar vooral bedoeld om kracht uit te halen. Gevoelens niet weg te stoppen en kwetsbaar te mogen zijn. ‘Afraid of the Dark’ is tot nu toe de grootste hit van Chef’Special. Het werd de eerste top 10 hit in de Nederlandse Top 40.