Bijzondere wandeltocht langs oude stadsgrenzen van Dordrecht

Het is 800 jaar geleden dat Dordrecht stadsrechten kreeg. Om dat te vieren zijn er het hele jaar door activiteiten. Zo wordt er op 25 september een bijzondere wandeltocht georganiseerd. De tocht volgt voor een deel de lijn van de stadsgrenzen van Dordrecht.

Wandelaars kunnen zich inschrijven voor 5, 10, 15 en 25 kilometer. De route van de 5 en 10 km loopt voornamelijk langs het Wantij en komen langs de ruïne van huis ter Merwede. De afstanden 15 en 25 km komen zowel bij de ruïne van huis ter Merwede als langs de lijn van de stadsgrenzen van Dordrecht 800 jaar geleden. Er is ook een mogelijkheid om de 5 en 10 kilometer route vanaf een andere locatie te starten, de route loopt dan langs de lijn van de stadsgrenzen van Dordrecht 800 jaar geleden.

De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Wandelsport Dordrecht en WSV de Dordtse Vierdaagse. De start van de route is bij Zorgcentrum Merwelanden. De routes zijn makkelijk te volgen door de goede beschrijving en pijlen langs de routes. Er kunnen maximaal 200 deelnemers meewandelen dus schrijf je snel in via www.stichting-wandelsport-dordrecht.nl. Voor inwoners van Dordrecht is de inschrijving gratis.