Bezoek gratis het Dordrechts Museum

Zet het alvast in je agenda! Het Dordrechts Museum biedt alle Dordtenaren de kans om gratis het museum te bezoeken op zondag 26 februari, 26 maart en 30 april 2023. Wie in Dordrecht woont, kan op vertoon van een recent poststuk met adres in Dordrecht op deze data de tentoonstelling Andere ogen – Gezichten uit de Collectie Dordrecht bekijken.

Voor Andere ogen – Gezichten van de Collectie Dordrecht maken artistiek directeur Femke Hameetman en twintig van haar museumcollega's een keuze uit al het moois dat de Dordtse musea in huis hebben. Maak kennis met de mensen achter de schermen van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn, het Hof van Nederland en het Regionaal Archief Dordrecht. Zij vertellen over hun connectie met de schilderijen, archiefstukken en historische voorwerpen. Kijkend door hun ogen ontdek je nieuwe verhalen achter de Collectie Dordrecht.


De tentoonstelling is een verrassende (nieuwe) kennismaking met het museum, dat vaak als anoniem of elitair 'instituut' wordt gezien – in plaats van als een groep enthousiaste mensen, verbonden door die veelzijdige collectie.
De tentoonstelling is te zien van 18 februari t/m 21 mei 2023. Voor meer informatie ga naar www.dordrechtsmuseum.nl

🖼️ Collectie Dordrechts Museum; Bruikleen RCE; Bruikleen Collectie De Rietgors