Ben jij klaar voor Big Rivers op 7, 8 en 9 juli?

Vrijdag is het zover: dan gaat muziekfestival Big Rivers van start! Dat betekent drie dagen genieten van muziek en lekker eten in de Dordtse binnenstad. De storm zorgde voor wat vertraging maar er wordt heel hard gebouwd om alles toch op tijd klaar te krijgen. 

Wat moet je weten over dit geweldige muziekfestival?

  • Er zijn maar liefst 15 verschillende podia waar een muzikaal programma te vinden is: Grote Kerksplein, Korte Kalkhaven, Grote Markt, Houttuinen, Botermarkt, Statenplaats, Het Monument, Blauwpoortsplein, Voorstraat/ De Lachende Monnik, Vriesestraat, Vissers Poffertjes, Kloostertuin, De Witt/ Kunstkerk, Buiten Kalkhaven, De Waag (kinderprogramma) en het Magazijn,

Main stage bij de Grote Kerk

  • Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 140.000 bezoekers hun weg naar de stad
  • Er zijn verschillende foodcourts waar je lekker eten kunt halen, zoals bij het Stadhuis, Grote Markt, Gelderse kade en Groenmarkt/ Grote Kerksbuurt.
  • Op de Grotekerksbuurt en Groenmarkt is een leuke festivalmarkt waar je Big Rivers gadgets kan kopen. Hiermee steun je de organisatie en kan Big Rivers gratis blijven.
  • Het festival werkt met herbruikbare plastic glazen in 3 verschillende formaten. Deze speciale Big Rivers glazen koop je eenmalig voor €3,50 en kun je bij het halen van een nieuw drankje inwisselen voor een nieuw glas. Hiermee besparen ze per jaar zo’n 3 ton afval. Aan het einde van het festival kun je hem mee naar huis nemen als leuke souvenir!

Kies je muziek

Sommige podia hebben een eigen muzikaal thema. Hier vind je jouw favorieten:
Mainstage Grote Kerksplein: tribute bands en tijdloze toppers
Botermarkt: Americana, Soul, Rock & Roll en Funk
Statenplaats: House of Blues
Blauwpoortsplein: Hollandse hits, Latin moves en surf/punk
Vriesestraat: elke dag een ander thema
Monument Stage: House, Electro, Tech en Disco

Wil je weten welke band je waar kunt beluisteren: Bekijk dan het volledige festivalprogramma op www.bigrivers.nl.

Samenwerking Monument Festival

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Het Monument Festival. Jullie kennen het Monument wellicht van hun voorgaande edities die plaatsvonden aan de Stadswerven. Het Monument vormt met een podium rond de Zwijndrechtse Brug, het Teerlink pand, diverse Secret Stages en een programma in de Kloostertuinen een leuke toevoeging aan Big Rivers.

Kinderprogramma

Kinderen zijn van harte welkom op het festival. Op De Waag is er zaterdag en zondag een speciaal kinderprogramma in samenwerking met SDK kinderopvang, PIP speel-o-theek en Bibliotheek AanZet.

Festival Yoga

Start je festival dag met een heerlijke Festival Yoga in de Kloostertuin. Op zaterdag en zondag om 12.00 uur vind je hier de perfecte start van je dag. Ook vind je in de Kloostertuin verrassend (muzikaal) theater van Theatert Tortilla, Weeshuistheater en Muziektheater Hollands Diep.

Bereikbaarheid

Kom je naar het festival, maak dan zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. De binnenstad ligt op maar 10 minuten loopafstand van het station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met vertraging wegens diverse werkzaamheden in en om Dordrecht. Gratis parkeren kan bij de Weeskinderendijk. Betaald parkeren kan bij garage Spuihaven, Achterom, Visstraat en Drievriendenhof.


Er wordt hard gewerkt aan een gezellige aankleding