Beleef de natuur van dichtbij tijdens het Weekend van de Natuur

Op 31 mei, 1 en 2 juni organiseren een aantal Dordtse groene organisaties samen met gemeente Dordrecht het Dordtse Weekend van de Natuur. In dit weekend staat op het hele Eiland van Dordrecht de natuur in de schijnwerpers. Met een gevarieerd activiteitenprogramma nodigen ze Dordtenaren uit om natuur van dichtbij te beleven. 

Aandacht voor de natuur

Met het Weekend van de Natuur willen de gemeente en groene organisaties aandacht vragen voor de verscheidenheid aan planten en dieren op het Eiland van Dordrecht. Een goede biodiversiteit is belangrijk voor het klimaat en voor een gezonde leefomgeving. Voor planten, dieren én mensen. In heel Nederland staat de natuur onder druk. Veel soorten planten en dieren zijn zeldzaam geworden of zelfs al uitgestorven. Het beschermen en verbeteren van de natuur op het Eiland van Dordrecht vraagt om de zorg en aandacht van alle Dordtenaren.

 

Ga ook op pad!

Heel veel organisaties en bewoners organiseren activiteiten tijdens het Weekend van de Natuur. Zo is er een goed gevuld programma vol activiteiten op meer dan 20 locaties. Wandel mee met ecologen en gidsen, sta vroeg op voor een vogeltocht of ga tot diep in de nacht op zoek naar nachtvlinders. Ga op stekjesjacht of doe een workshop. Er is van alles te doen!

Bekijk hier het volledige programma!