5 toffe evenementen waar we nu al naar uit kijken!

Heb jij ook zo'n zin om weer leuke dingen te doen? Vorig jaar hebben we een hoop moeten missen, maar er lijkt licht te gloren aan de horizon. Daarom: 5 evenementen waar we dit jaar echt naar uitkijken!

1.    Opening van de Kunstkerk - eind maart 2022
2.    Dordt in Stoom - 20 – 22 mei
3.    Wantijlive en Wantijpop - 17- 18 juni
4.    Big Rivers Festival - 15, 16 en 17 juli 2022
5.    Tij Festival - 21 t/m 31 oktober

Opening Kunstkerk - eind maart

Na jaren van plannen maken en renoveren is het eind maart zover: de Kunstkerk opent haar deuren! De kerk aan de Museumstraat 65 wordt dé plek voor moderne kunst en fotografie in Dordrecht. De kerk maakt het cultureel cluster in de stad helemaal af en verbindt Dordrechts Museum – De Kunstkerk – The Movies – Hof van Holland met elkaar. We kunnen niet wachten wat voor mooie exposities we zien krijgen!

Dordt in Stoom - 20 - 22 mei

Het grootste stoomevenement in Europa mag je echt niet missen! Het spectaculaire begin van dit evenement is een geweldige vlootschouw - met stoomfluitenconcert - die plaatsvindt op de vrijdagavond. Daarna kun je het hele weekend genieten van de meest uiteenlopende stoommachines. Er zijn stoomboten en stoomtreinen, kinderattracties, een modelbouwshow, oldtimerbussen, shantyfestival en nog heel veel meer! 20 t/m 22 mei rondom de Wolwevershaven, Kuipershaven en Groothoofd.

WANTIJLIVE EN WANTIJPOP 17 - 18 JUNI

Wantijlive is de nieuwe naam van Live at Wantij. Samen met Wantijpop vormt dit hét begin van een bruisende festivalzomer. Het Wantijpark is het decor voor dit toffe muziekfestival. Elk jaar vind je hier grote live acts en een heerlijke festivalsfeer. Chef’s Special is vast één van de grote acts die bekend gemaakt is. We kunnen niet wachten op de rest!

Foto: Christiaan Valk

Big Rivers Festival - 15, 16 en 17 juli

Big Rivers heeft bijna geen uitleg meer nodig. Maar wie dit muziekfestival nog niet kent moet zeker naar de stad komen. Het Big Rivers festival is namelijk één van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 140.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten van meer dan 150 acts op 10 podia. 15, 16 en 17 juli.


Foto's: Philip Schulze

Tij Festival 21 - 30 oktober

Het Tij Festival is een tiendaagse explosie van verhalen, licht en fantasie. Een nieuw verhalenfestival in Dordrecht voor jong en oud. Het is gratis te bezoeken van 21 tot en met 30 oktober 2022 rond de Wantij. Met lichtprojecties en kunstwerken laat het Tij Festival de gevolgen van klimaatverandering zien. De kunstenaars geven je met hun fantasie een kijkje in het verleden en laten je nadenken over de toekomst van het eiland. Doordat ons klimaat verandert en de zeespiegel stijgt, moeten we juist nu leren van het verleden en nadenken over onze toekomst. Samen kunnen we het tij veranderen.