5 leuke dingen om te doen met kinderen (tot 7 jaar) als het regent

We hadden natuurlijk allemaal op heel zonnig weer gehoopt, maar de afgelopen dagen valt de regen soms met bakken uit de lucht. Het valt niet altijd mee om de kinderen dan bezig te houden. Daarom 5 leuke tips voor activiteiten met kinderen tot 7 jaar.

1. Lizz4kids speelparadijs (vanaf 4 jaar)

Kom klimmen, klauteren, glijden in het grootste speelparadijs in de Drechtsteden! Maak spelenderwijs een reis over de hele wereld en kom van alles te weten over verschillende landen. Ook de ouders worden niet vergeten. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn, kunnen de ouders genieten van een heerlijk drankje en lekkere lunch en hou je toezicht via het camerasysteem.Merwehal, Baanhoekweg 1 | Open vanaf 10.00 uur.

Merwehal | Baanhoekweg 1a| Elke dag open van 10.00 tot 22.00 uur

2. Vertelvoorstelling Prinses Annemijntje

Kom je ook naar het feest van de Koning? Deze interactieve poppen vertelvoorstelling gaat over de jarige Koning en het cadeau van Prinses Annemijntje.

Zaterdag 7 augustus | Van 10.30 tot 11.30 uur | Bibliotheek Crabbehof | De Savornin Lohmanweg 110

3. Voorleeshelden mini

Elk verhaal tot leven kunnen wekken, dat is de superkracht van de VoorleesHelden van De Bibliotheek Aan Zet. Tijdens de voorleesuurtjes in de bibliotheek lezen ze voor aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Iedere week een ander boek, maar altijd even leuk, spannend en leerzaam.

Data: 5, 12, 19 en 26 augustus en 2 september in de Stadsbibliotheek Dordrecht aan de Groenmarkt 153 van 10.30 tot 11.00 uur. Op 25 augustus en 1 september in Bibliotheek Dordrecht Crabbehof aan De Savornin Lohmanweg 110 van 14.00 tot 14.30 uur.

4. Dordrechts Museum met het Museum Dobbelsteenspel

Ook voor kinderen is er genoeg te doen in het Dordrechts Museum! Speel bijvoorbeeld het speciale Museumdobbelspel. Gooi de speciale dobbelsteen en laat je verrassen. Beantwoord de vragen en doe opdrachtjes die je laten fantaseren bij de kunstwerken.

Het Museumdobbelspel is gratis af te halen bij de balie van het museum. Je kunt het spel meteen spelen en mag het na afloop mee naar huis nemen. Zo kun je het ook nog in andere kunstmusea gebruiken. Voor kinderen vanaf 4 jaar en hun familie.

Wil je na je bezoek aan het museum ook thuis gaan tekenen en verven? Bij je bezoek aan het museum krijg je gratis een leuk maak-je-eigen-verfpakket mee. Hiermee kun je al je inspiratie vanuit het museum mooi op papier zetten met zelfgemaakte verf!

Museumstraat 40 | Open dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

5. Grote Dordtse Vossejacht

Elke zaterdag organiseert de Bibliotheek Aan Zet de Grote Dordtse Vossenjacht! Loop gezellig mee en puzzel erop los. Haal je kaart op in de Stadsbibliotheek en loop vanaf daar alle locaties langs. Scan de QR-codes en puzzel het gedicht in elkaar om de vos te vinden. Spannend!

Stadsbibliotheek Dordrecht | Groenmarkt 153 |