14 mei: Open Deuren Dag!

Zaterdag 14 mei is het Open Deuren Dag! Een dag waarop maar liefst 48 verschillende vrijwilligersorganisaties hun deuren openen om bezoekers kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk binnen hun organisatie. Dit nieuwe evenement wordt een gezellige doe- en beleefdag in de kleurrijke wereld van vrijwillige inzet in Dordrecht.


Vrijwilligers zijn elke dag van grote waarde voor de vele verenigingen, clubs en organisaties die Dordrecht rijk is. Tijdens de Open Deuren Dag kun je zelf een kijkje nemen en meedoen aan allerlei activiteiten. Van Speelotheek Pip & Zo tot molen Kyck over den Dyck en van Humanitas Drechtsteden tot de Popcentrale: allemaal zetten ze hun deuren open.

Doen en beleven

Op het Dalmeyerplein is een Beleefmarkt waar verschillende organisaties zich presenteren. Maar ook bij de organisaties zelf is vanalles te doen. Bij Vluchtelingenwerk is live muziek en kun je multiculturele hapjes proeven. Vrijwilligers vertellen over het werk dat zij met en voor vluchtelingen doen. Bij de Popcentrale kun je ervaren hoe het is om geluidstechnicus te zijn. Bij de KNMR geven reddingswerkers presentaties en kun je voelen hoe het is om een zwaar reddingspak aan te hebben. Bij 10 plus Wijkkranten kun je speeddaten met een journalist, vormgever, fotograaf en cartonist. En zo zijn er nog heel veel andere leuke activiteiten!

Bekijk de vele organisaties op www.inzet078.nl en download het programma hier.