Nippon Night: Murakami's Blind Willow, Sleeping Woman

Cinema The Movies

Zaterdag 1 april heeft The Movies een speciaal programma. De hele avond staat in het teken van Japanse schrijver Haruki Murakami. Met Japan-expert Jelmer Hemmes aan het roer komt een avond vol onbekende Murakami feiten. Zo duiken we in zijn literaire insp… Lees verder

Zaterdag 1 april heeft The Movies een speciaal programma. De hele avond staat in het teken van Japanse schrijver Haruki Murakami. Met Japan-expert Jelmer Hemmes aan het roer komt een avond vol onbekende Murakami feiten. Zo duiken we in zijn literaire inspiraties, en gaan we de diepte in door de verschillen tussen boek en film uitgebreid te behandelen. 

Na de lezing gaan we natuurlijk over op de première-film! Blind Willow, Sleeping Woman
Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze doos te bezorgen. Zijn vrouw heeft hem net verlaten en zijn kat is kwijt. Dromen sijpelen de realiteit binnen. De hoofdpersonen zijn op zoek naar hun plek in de wereld, naar verloren liefdes en de zin van het leven. Er zijn prachtige speelse filosofische overpeinzingen. Katten lopen weg. Jazz staat op. Een reuzeworm veroorzaakt aardbevingen. Componist/regisseur Pierre Földes besefte dat deze magisch-realistische wereld zich perfect leent voor animatie. Hij schreef zelf een scenario waarin hij zes van Murakami’s verhalen tot één geheel weeft.

Praktisch:

Speciale evenementprijs: €10,50 voor de gehele avond.
Op vertoon van de bibliotheekpas krijg je korting en betaal je slechts €7,50.
Boek online via de button 'tijden en tickets' of reserveer je kaarten via 078-7200777. 

Zorg dat je dit toffe Japan-evenement niet mist!

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht