Oscarzondag: Guillermo Del Toro's Pinocchio (OV)

Cinema The Movies

Oscar voor de Beste Lange Animatiefilm !!! Guillermo del Toro wint opnieuw een gouden beeldje voor zijn eigenzinnige kijk op het klassieke verhaal over de houten marionet, die op magische wijze tot leven wordt gewekt. Hij werkte er 15 jaar aan deze hoogs… Lees verder

Oscar voor de Beste Lange Animatiefilm !!!

Guillermo del Toro wint opnieuw een gouden beeldje voor zijn eigenzinnige kijk op het klassieke verhaal over de houten marionet, die op magische wijze tot leven wordt gewekt. Hij werkte er 15 jaar aan deze hoogst originele en muzikale stop-motion animatiefilm. Het handschrift (Gothic sfeer, fantasie- en kleurrijk en sterke vertellingen) van Del Toro creëert een animatie zoals je ze niet vaak ziet. Voor avontuurlijke filmkijkers vanaf 9 jaar.

Pinocchio wordt tot leven gewekt, want zo kan hij troost bieden aan zijn rouwende schepper, de houtsnijder Gepetto. Hij is behulpzaam, maar ook ondeugend en soms ongehoorzaam. En nu hij kan leven, zoekt hij het avontuur, om zo te ontdekken wat zijn plek in de wereld van de mensen is. Jezelf blijven, dat geeft je kracht.

 

Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht