Maak kennis met No.38 City Bakery Café

Wie van lekkere taart, verse broodjes en goede koffie houdt, weet No.38 City Bakery Café bij het Statenplein wel te vinden. We spraken eigenaren Maud en Tjeerd over hun geweldige zaak, de lieve klanten, toekomstplannen en natuurlijk hun favoriete plekken in Dordt!

Het horecahart van Maud en Tjeerd ging meteen sneller kloppen toen Maud’s moeder anderhalf jaar geleden vroeg of ze No.38 City Bakery Café over wilden nemen. “Een mooie, goedlopende zaak, in hartje Dordrecht over kunnen nemen en ook nog het support krijgen van degene die de zaak heeft opgezet, dat was natuurlijk een góuden kans’, vertelt Tjeerd enthousiast.

Dordrecht
Ze moesten er even over nadenken of ze het bruisende Utrecht wel op wilden geven, maar na een maand heen en weer pendelen wisten ze zeker dat ze naar Dordrecht wilden verhuizen. Nu hebben ze een fijn huis boven de winkel in de Nieuwstraat. En dankzij de buurvrouw van Het Theewinkeltje hoeven ze sinds kort niet alles meer in de winkel te bakken, maar hebben ze een grote ruimte boven het Theewinkeltje waar alles gemaakt en gebakken kan worden.

Lekkerste taarten
En gebakken wordt er veel. En het ziet er allemaal even lekker uit. Zowel Maud als Tjeerd hebben de Hotelschool in Maastricht gedaan. Tjeerd is de bakker van de twee en tovert dagelijks de lekkerste taarten tevoorschijn. Maud is het creatieve brein, maar stort zich ook met plezier op de boekhouding. Een perfecte combinatie. En allebei vinden ze het geweldig om elke dag klaar te staan voor hun gasten.

Vrijheid
“Het leuke aan ondernemen is dat je zelf kunt bepalen wanneer je iets gaat doen’, vindt Maud. “En die vrijheid is heel fijn”. “En dat je zelf veel nieuwe ideeën kunt bedenken en die ook mag uitvoeren’, vult Tjeerd aan. “Dan is een idee ineens gerealiseerd, hoe leuk is dat! Door de Corona is het nu minder druk, maar daardoor hebben we wel tijd om weer nieuwe ideeën te bedenken of plannen die we al hadden uit te voeren.”

Van ontbijt tot borrel

Je kunt bij No.38 terecht voor ontbijt, lunch of een borrel aan het einde van de middag. Ontbijten kan
met lekkere croissants, American pancakes, romige yoghurt en Acaibowls met verse vruchten. Taart en koffie zijn natuurlijk de hele dag verkrijgbaar. En voor de lunch kun je er kiezen uit royaal en vers belegde sandwiches, huisgemaakte salades en luxe stapeltosti’s met focacciabrood. Aan het einde van de middag kun je gezellig aanschuiven voor nacho’s met kaas en een lekker wijntje of biertje. Ook kun je er genieten van heerlijke high tea’s!


Huisgemaakt
“We houden van royaal belegde sandwiches, mooi opgemaakte borden, verse ingrediënten en kwaliteit’, vertelt Maud. “Voor onze sandwiches gebruiken we altijd desembrood. En er wordt zoveel mogelijk vers gemaakt. Zo hebben huisgemaakte tonijnsalade, pittige humus en verse pesto.”

Mooie overdekte binnentuin
Het City Bakery Café heeft een terras op het Statenplein, maar heeft ook een hele mooie binnentuin, die nog niet bij iedereen bekend is. “We kunnen de tuin sinds kort ook helemaal overkappen’, verklapt Maud trots. “Zo leuk! Er komen heaters zodat mensen ook ’s winters lekker buiten kunnen zitten. We gaan het helemaal gezellig aankleden met verlichting, gezellige kussens en kaarsen.” We hebben er nu al zin in!

Bestel de lekkere Sinterklaasbox of Herfstbox bij No.38 City Bakery Café

Veel vaste gasten
De Corona laat ook hier zijn sporen na. “De verkoop is natuurlijk flink gedaald,’ vertelt Tjeerd. “Gelukkig leent ons concept zich goed voor to go. Bij de eerste coronasluiting hebben we een mooie counter gemaakt. Die konden we nu weer zo naar buiten rollen en gelijk verkopen. We hebben heel veel vaste gasten, dat is erg leuk. We kregen heel veel kaarten toen we de 1e keer moesten sluiten, dat was zo lief! Er is zelfs een oudere man die elk jaar een Sinterklaas gedicht voor ons maakt. Dat is toch geweldig? Normaal komen er ook veel dagjesmensen want we zitten mooi op de route naar het museum, maar dat ligt nu grotendeels stil.”

Toekomstplannen
Horeca zit beide ondernemers in het bloed. Al op hun 14e werkten ze in de horeca. Maud leerde het vak bij Bellevue en Art & Dining. Tjeerd werkte 3 jaar lang in de horeca op luxe cruiseschepen. Op de Hotelschool kwamen hun dromen samen. Toekomstplannen voor de zaak heeft het stel genoeg. “Het is onze droom om meer horecabedrijven op te zetten’, vertelt Maud. Tjeerd knikt instemmend. “En die plannen worden misschien al snel werkelijkheid. Ook willen we de zakelijke markt meer benutten met bijvoorbeeld catering.”

Eén van de nieuwe ideeën kun je binnenkort al zien. Dan prijkt er namelijk een echte Italiaanse Piaggio koffiekar voor de deur. Dat is nog een reden voor koffieliefhebbers om hier naartoe te komen. De andere is de heerlijke Spaanse koffie Catunambu die geschonken wordt. “Dat is de Premiumkoffie van Spanje, met een lekkere pure smaak. En erg geliefd bij onze klanten.”

Favoriete plekken
Natuurlijk willen we ook graag weten wat de favoriete plekken in Dordrecht zijn van deze enthousiaste ondernemers. “Het Magazijn!” roepen ze in koor. “Dat heeft de sfeer die we kennen uit Utrecht, de kaart is fijn, ze hebben lekkere biertjes en je kunt er heerlijk in de binnentuin zitten. Ook bij Dok komen we graag. De bites die ze hebben zijn zó lekker. En ze hebben hele goede wijn!”

Nog leuker
Wat zou Dordrecht nóg leuker maken, vragen we. Ze denken even na. “Dordrecht is een hele leuke stad, maar ’s avonds is het wel een beetje saai. Dan missen we Utrecht wel eens. Gelukkig komen hier straks ook meer studenten, dat maakt het wat levendiger. En ik vind het Statenplein wel erg kaal als er geen markt is’, geeft Tjeerd aan. “Het zou leuk zijn als we daar meer een terrassenplein van kunnen maken, zoals in Breda.” “Ik mis vooral wat kledingzaken in het iets hogere segment. Een Zara of Scotch & Soda”, vult Maud aan.

Je vindt No.38 City Bakery Café in een mooi monumentaal pand aan de Nieuwstraat op – je raadt het al - nummer 38. Ze zijn geopend op dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. En als je Tjeerd ’s morgens lief aankijkt mag je soms al eerder naar binnen 😉. Zondags zijn ze geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Let op: In verband met Corona zijn de openingstijden nu iets aangepast en zijn ze dagelijks van 10.00 tot 15.00 uur geopend voor het afhalen van to go bestellingen.